Casa Serena

Casa Serena Zámek Rožtěž 

Balkon zímku Stiřín, kde byli filmován seeriál Žívot na zámku 

 Vnitřek zámku 

Zámek Roztěž na nejvyšším kopci obce Roztěž, 422 metrů nad mořem, nachází svůj domov mezi slávou bývalé dřevěné tvrze ze 14. století. Byl postaven rytířem Bohuslavem z Košic a svůj hrad nazval „Hrad na Strži“ nebo „Černý hrad“.

Když hrabě Jan Špork v roce 1666 koupil malebnou ves Malešov, přišel si nárokovat pozemky ve snaze odstranit ruiny bývalé tvrze a postavit zde pohodlné lovecké sídlo. Jeho vize byla dokončena za pouhé 3 krátké roky.

V letech 1827 až 1830 jeho nový majitel Bedřich pán z Dalbergu upravil zámek v empírovém stylu tak, aby jeho estetika byla srovnatelná s komfortem moderní doby – 30 pokojů, kuchyně, komora na zbraně, špajzy a sklepy, byt pro zahradníka a velká obora. Jak šel čas, měnili se i majitelé a vzhled zámku. Počínaje 39 pokoji, 2 kuchyněmi a kaplí na přelomu 19. a 19. století byl zámek modernizován ústředním topením, vodovodním potrubím a elektrárnou. Završením inovací byla telefonní ústředna a chladírenské prostory, umožňující pohodlnou komunikaci a dostupnost ledu.

Šlechtický dům byl doplněn také o hospodářské budovy, ranč, lesní úřad, byty pro zámecké kočí, mechanickou prádelnu se sušárnou, stáje, komory pro sedla a postroje a kůlny pro kočáry. Majestátní okolí se stalo domovem anglického parku zdobeného zdobenou fontánou se sochou svatého Antonína Paduánského. Severní prostory byly využívány jako kuchyňská zahrada a ovocný sad, doplněné velkými skleníky.

V těsné blízkosti hradu sídlí zázračný pramen. Legenda říká, že křupavá, čistá voda léčila poutníky a cestovatele v průběhu let. Nad pramenem se nachází historická kaple Panny Marie Pomocné, postavená v roce 1819. Ještě na počátku 19. století byla poutním místem o svátcích Nejsvětější Trojice a Panny Marie. Odpočinek a útočiště dnes najdete jen pár kroků v lázních u kapličky, zaplavených železitou vodou z pramene a klidem a pohodou okolí.

Toto hřiště bylo v posledních letech přístupné na principu „pouze na pozvání“, nyní je připraveno otevřít své brány omezenému počtu předních českých i mezinárodních společností, které chtějí využít exkluzivních služeb a golfového hřiště pro své výjimečné golfové turnaje a speciální firemní akce.

Golfové hřiště Casa Serena je považováno za jedno z nejlepších v České republice a ke změně přístupové politiky z čistě soukromého "firemního" hřiště dochází především v reakci na silnou poptávku mezi rostoucí golfovou veřejností v České republice, která chce zažít radost z golfu na jednom z nejexkluzivnějších soukromých golfových hřišť na světě, což potvrzuje i zkušený architekt tohoto hřiště Robin Hiseman, golfový architekt ze známé společnosti European Golf Design.

Exkluzivitu a jedinečnost každého firemního turnaje v Casa Serena dokládá fakt, že po celou dobu firemní akce je mistrovské golfové hřiště včetně zázemí věnováno pouze klientům a jejich hostům. V těchto dnech nemá do klubovny, hlavního hřiště ani tréninkových prostor přístup žádná jiná společnost ani jednotliví hráči golfu. Celá Casa Serena je vyhrazena pro daný den a je propojena s vaší firemní identitou a stává se vaším soukromým obchodním nástrojem.

Casa Serena Golf byla navržena společností European Golf Design jako vnitrozemské golfové hřiště se širokými fairwayemi a velkými, otevřenými a zvlněnými greeny. S možností velkého množství různých odpališť na každé jamce je Casa Serena tím správným testem pro všechny golfisty, kteří naplno využívají své golfové dovednosti, ale je přístupná i pro golfové nováčky, kteří si zde mohou svou hru užít. Více než osmdesát strategicky rozmístěných bunkrů je připraveno zachytit všechny vaše „divoké“ jízdy a přiblížení ve spojení s umístěním děr uprostřed krásné zlaté kostřavy. Monokulturně ohnutá tráva na greenech nabízí skvělý prostor pro vaše nájezdy, ale na druhou stranu otestujte své patovací schopnosti. Velké zvlnění spolu s řadou menších „odtržení“

V letech 2008–2011 hostil turnaj Casa Serena Casa Serena Open, jeden z nejvýznamnějších turnajů na European Senior Tour. Casa Serena Open zažila velké vítěze turnajů, jako je člen světové síně slávy Bernhard Langer z Německa, Angličan Peter Mitchell, Gary Wolstenholme nebo Barry Lane. Všichni ocenili místní pohostinnost a služby Casa Serena Golf, včetně výzvy, kterou prémiové a krásně upravené hřiště představuje.

Golfové hřiště je udržováno ve výborném stavu připravené pro pořádání profesionálních standardních akcí, takže tyto fantastické turnajové podmínky lze na hřišti zažít po celou golfovou sezónu a na všech firemních akcích.

To vše je novinkou pro sezónu 2014 a v souvislosti s výraznými úpravami zázemí Klubovny a jejího okolí, které bude odpovídat nejvyšším standardům kvality. Každý hráč pozvaný sem do Golf Resortu Casa Serena (blíže vysvětleno v CS Access Programu - „Příležitostná kola“) má možnost zažít naši „All inclusive službu“, která zahrnuje využití golfového hřiště a cvičných ploch, i služby jako celodenní catering zdarma pro pozvané hráče nebo dárek v podobě „Birdie Card“ pro maximální požitek ze dne stráveného v této výjimečné lokalitě!

Na golfové hřiště navazuje také honosný zámek Roztěž, který jen dokresluje zázemí a exkluzivitu tohoto výjimečného zařízení. Zámek může poskytnout i další prostory pro přípravu speciálních akcí pro firemní klientelu a její nejvýznamnější hosty.

Fotky  Fotky ze zámku