Hickory golf 2019

 

 

Tomášek Hradecký a Andrea Hoffmanová



Vzpomínka na Czech Hickory Championship 2012 Lišnice


 

Vínko bylo dobré 

Czech Hickory Championship 2019

( Golf Muzeum Ypsilon Opening June 7. 2019 )

 Manželé Hoffmanovi

 Andrea Hoffmanová


Pateční match v Hostivaři 

Společna 

 děvčata ( Skábová, ? Jana Vyskočilová, ? Andrea Hoffmanová  

 tři nejlepší muži Víťa Hoffmann 

foto převzaté z facebookového profilu Andrei Hoffmanové 

Páteční návštěva z Liberce před Hickory Matchem 

   Andrea a Víťa Hoffmanovi

V týdnu mě napsala Andrea jestli jsme s Jirkou dostali muzejní vínko. Tak jsem Andree řekl že ne. Druhý den mě napsala že to víno pro nás má a že nám ho v pátek doveze. až pojedou hrát do Hostivaře Hickory Match. Než vyjeli tak mě napsala že vyjíždějí. Tak jsem se rychle najedl a spěchal jsem domů, abych byl doma. Přijeli ve 13:30, předali mně vínko a já jsem předal to video a chvíli jsme se pobavili o tom muzeum a rozloučili jsme se tím že oni pozdravuji Jirku a já zase Hickory hráče v Hostivaři a že mě pošlou nějaké fotky. Foto   

Fotky Martina Kabáta 

Johnnie Walker

HICKORY GOLF CLassic

 

Czech Hickory Championship 2019

V pátek se na liberecké Ypsilonce konala mimořádná událost - otevření 1. golfového muzea ve Střední Evropě a následně v sobotu Czech Hickory Championship 2019, tedy turnaj s holemi vyrobenými do roku 1936. Slavnostním otevřením provázela Marcela Augustová za přítomnosti mj. hejtmana libereckého kraje Martina Půty nebo prezidenta ČGF Zdeňka Kodejše. Z našeho klubu bylo přítomno 7 hráčů - Miloš Helcl, Marek Kunc, Ivo Pavlík, Jarda Smékal, Vlasta Šotolová, Leoš Trojánek a Michal Zauf. Společně s domací Ypsilonkou jsme měli nejčetnější zastoupení.

Již ve večerní páteční patovací soutěži byla Svratka vidět. Z vítězství se zaslouženě radoval Michal Zauf, který vyhranou částku věnoval na právě otevřené GOLFOVÉ MUZEUM, za což sklidil velký potlesk! 
V sobotním turnaji, konaném po dlouhém večírku, jsme opět sebrali důležité ceny. V hlavní kategorii BRUTTO bral opět po roce stříbro Marek Kunc za 86 ran, když se připravil o dodatečnou rozehrávku čtyřpatem na poslední jamce. Vítězný Dalibor Procházka (84) z Karlových Varů obhájil loňské vítězství z Líšnice. Třetí byl pak Martin Šíma (89) z domací Ypsilonky. Za zmínku určitě stojí umístění pěti Svratečáků v první desitce - 6.Michal Zauf (98), 8.Ivo Pavlík (100), 9.Leoš Trojánek(103) a 10. Jarda Smékal(103).
Nearest the pin vypsaný na nejkratší jamce č.6 bral Jarda Smékal, který potvrdil vynikajíci techniku hole... Longest drive ŽENY ovládla Vlasta Šotolová, která uspěla i v závěrečné losovačce o pobyt v německé Geře, dějišti letošního German Open Hickory Championship 2019.
Všem svrateckým hráčům velké díky za výbornou propagaci klubu nejen na večírku, ale i na turnaji:-) Pořadatelům velké díky za skvěle připravenou akci. Největší díky patří Víťovi Hoffmanovi, který myšlenku golfového muzea uskutečnil. Všem vřele doporučujeme návštěvu tohoto unikátu, určitě nebudete litovat!
© foto a text převzat z Facebooku 

Czech Hickory Champoionship 2019

Oficielní pozvánka 

Video
V neděli jsem dostal zprávu na Messenger od přítele Christoph Meistera jestli přijedu na Ypsilonku. Tak jsem mu odpověděl, že ano. Také mě napsala Andrea Hoffmanová na Massenger že mě posílá oficiální pozvánku na otevírání golfové muzeum. Do toho muzea jsem věnoval časopisy a různé věci, které jsem měl doma. Andrea Hoffmanová mě zařídila skřínku abych si ty věci měl blíž než v autě a mohl jsem se převléknout. Také mě napsala, že účastníky budou svážet Buginou z parkoviště ke klubovně. Ve čtvrtek jsem si nabil všechny baterky a to do fotoaparátu, videokamery a i novou cestovní nabíječku na mobil. Stáhnul jsem si seznam přihlášených.  Ráno kolem půl deváté ke mně přijel caddie Jiří Smetana a vyjeli jsme na Ypsilonku. Dojeli jsme do Liberce. U benzinový pumpy zastavili a koupili jsme olej a uvolnili jsme se. Nastavili jsme si navigaci a vyjeli jsme. Navigace nám ukazovala ale neříkala kde máme a za kolik metrů odbočit. Po několika metrech jsem  řekl caddiemu ať zastaví a koukne se, jestli tu navigaci má správně nastavenou. Tak se koukl a zjistil že nemá zapnutý zvuk ani sledování. Konečně jsme dojeli na Ypsilonku. Na parkovišti jsme se dozvěděli že by nás pustili na horu ke klubovně. Tak jsme telefonem zavolali do recepce, aby nás pustili. Recepční nám otevřela závoru a my jsme vyjeli k klubovně. Já jsem si řekl o klíč od skřínky, kterou jsem měl od Andrejky Hoffmanové zamluvenou a šel jsem si do ní dát Baťohy. Z jednoho jsem si vytáhnul malou videokameru a šly jsem si sednout na terasu. Najedli jsme se. Po dlouhé době jsem tam potkal kamaráda fotografa se kterým jsem prohodil pár slov. Kolem čtvrté přijel můj přítel Christopher Meisner a sedl si k nám a povídali jsme si. Po chvíli si k nám přisedli další moje přátelé z Německa a i České. Pozvané lidi se pomalu a jistě scházeli na otevření GOLFOVÉHO MUZEA YPSILONKA. Byli tam i tři zástupci České Golfové Federa a to prezident Zdeněk Kodejš hospodářská Maruška Stilerová a viceprezident Vladimír Bouček. Také se tam objevil Jendis Schovánek. Objevil se tam i Roman Šebrle, kterého jsem poozdravi a optal jsem se ho jestli našel tu medaili. Roman mě řekl, že ji nenašel. Ta medaile se mu ztratila při Mezinárodním mistrovství středoškolských družstev v Mstěticích v roce 2014. Zahájení výstavy se trochu zdrželo. Výstavu  moderovala Alena Augustová. Na terase hrála kapela Jazzika. Promlouvali hetman Libereckého kraje Martin Půta a místostarostka obce Mnišek Bc. Hana Čepičková.  Po promluvách se všechny odebrali do patra kde přestříhli pásku a Víťa patem otevřel dveře muzea a všechny jsme divali na staré golfové hole míčky knihy a další věci. Po prohlídce byl raut. Kolem půl osmé jsme sedli do auta a jeli do Hejnic do Kláštera se vyspat. 

Ráno po snídani jsme jeli zase na golf na turnaj. Zase jsem fotil, ale po hřišti jsem nechodil. Tak jsem fotil jen okolo klubovny. Tak si tam sedím v gauči a najednou koukám, že jde paní, kterou znám z Klánovic. Z té paní se vyklubala Věra Špačková. Tak jsem ji šel na terasu pozdravit. Divila se, co tam dělám, tak jsem ji řekl že fotím turnaj hickory. Šel jsem zpátky a potkal jsem Michaela Jílka a i ten se divil, co tam dělám a řekl vyfoť nás s našimi přáteli. Tak jsem je vyfotil a šel jsem zase fotit. Tak jsem kolem klubovny proflakoval než začali docházet první hráči. Zase tam bylo pro nás připraveno jídlo. Tak jsem si to dal a čekal na vyhlášení. Zase jsem měl připravenou video kamerku. Po vyhlášení ještě se fotila společná fotka. Po focení jsem se nestačil ani se všemi rozloučit tak to dělám tímto způsobem.  Foto     

 Fotograf Tomášek Hradecký odpočívá při kafíčku ( foto Jiří Smetana ) FOTO Z MOBILU 

 Video který natočil Jiří Smetana na mobil 

Letos je Czach Hickory Championship na Ypsilonce

Mistrovství je v sobotu 8.6. na Ypsilonce, ale už v pátek je cvičná runda, otevření muzea a společenský večer.

Vážení playeři!
Je mi ctí oznámit Vám tímto datum a místo konání letošního Mistrovství ČR v hickory golfu!
Již 11. mistrovství České republiky v hickory golfu se uskuteční na nádherném hřišti Ypsilon Golf Liberec. V pátek 7. června budou mít
účastníci možnost tréninkové hry, odpoledne pak proběhne slavnostní otevření golfového muzea Ypsilon (cca v 16 hodin) a vše završí
slavnostní večer ve stylu 20. a 30 let. Samotné mistrovství se pak odehraje v sobotu 8. června a bude se hrát na 18 jamek zdejšího
mistrovského hřiště.
Podrobnosti a podmínky soutěže budou zveřejněny po doladění všech podrobností, ale rozhodně si zarezervujte zmíněné datum!
Akci také můžete sledovat na Facebooku: https://www.facebook.com/events/549219728913231/
Tímto bych chtěl zároveň poděkovat Golf Museu Ypsilon, Golf Cubu Ypsilon a manželům Hoffmannovým, že se ujali organizace letošního ročníku.
Doufám, že dorazíte v hojném počtu, ať už kvůli hře samotné, možnosti potkat se s přáteli nebo oslavě golfové historie.

Se srdečným pozdravem

Dalibor Procházka 

9. 3. 2019

Výlet do Liberce ke kamarádům

 Golfová hůl, kterou jsem dostal k svátku

Na dnes jsem se domluvil s Andreou Hoffmanovou že k ním přijedeme a že mě její manžel ukáže co má za golfové poklady. Tak jsme v devět hodin vyjeli z Klánovic a cestou jsme se stavěli na hřbitově v Mladé Boleslavi u mého strýce a tety. Po kouknutí se na hrob, jsme se vydali do Liberce k mým kamarádům. Bohužel caddie Jiří Smetana neuměl nastavit navigaci na mobilu, tak jsme jeli bez navigace. Přijeli jsme do Liberce naštěstí jsme zahnuli na křižovatce do pravá ale skončili jsme. Zastavili jsme a hledali jsme tu ulici na mapě. Já jsem se ptal paní kde je ta ulice a ona mě řekla že neví že je z Polska. Tak caddie přišel a já jsem zavolal Andree, že jsme tam a tam. Mezitím caddie tu navigaci nastavil a jeli jsme. Dojeli jsme do ulice ale to nebyla správná. Tak jsem zase zavolal že jsme někde a Andrea nás navedla k ním. Dala nám jídlo. Než udělala jídlo tak nám její muž ukázal staré golfové skvosty. Já jsem jen slintal blahem. Po jídle jsme si povídali o golfu a mě ukázal vše co má. Po třech a půl hodinách jsme se rozloučili a jeli domů. Já jsem dostal k svátku starou golfovou hůl, která už výší nad dveřmi.          

 Andrea a Vítěslav Hoffmanovi se psem, caddie Jiří Smetana a Tomášek Hradecký s půjčenými starými holemi

  Golfplan Ypsilonka

HŘIŠTĚ

Golfové hřiště Ypsilon Golf Liberec leží v nadmořské výšce 420 – 470 m.n.m a je umístěno do krásné přírody bez civilizačního ruchu nedaleko přehradní nádrže Fojtka u Liberce.

Areál hřiště se rozkládá na pozemcích s rozlohou 102 ha, z čehož 37 ha tvoří samotné hrací plochy. Zdejší členité území umožnilo anglickému architektovi Keithu Prestonovi vytvoření 18 specifických jamek o celkové délce hřiště, která přesahuje šest tisíc metrů (6102 m – mistrovská pánská odpaliště) s parem hřiště 72.

Hřiště má klasickou skladbu 4 tříparové, 4 pětiparové a 10 čtyřparových jamek. Každá z osmnácti jamek přispěje svým osobitým charakterem k celkovému nevšednímu zážitku ze hry na tomto hřišti.

Z 3parových jamek lze vyzdvihnout např. „lesní jamku“ (jamka č. 6), která má přes kratší celkovou délkou (116 m) členitý a hluboký green (30 m) úzce obklopen okolním lesem. Tento green je navíc zpředu chráněn 2 bunkery.

5 parové jamky budou svorně vyžadovat pečlivé zvážení hrací strategie, a to především prvních dvou ran. Průměrná délka těchto jamek činí 460 m.

U parů 4 je zastoupena celá škála herních možností od kratších jamek (např. jamka č. 12 – 289 m), které budou vyžadovat přesné přihrávky až po dlouhé jamky (např. jamka č. 10 – 406 m), které prověří délku vašich drivů.

Golfové hřiště Ypsilon se navíc může pyšnit oceněním Nejlepší hřiště roku 2006 a 2007Nejlepší služby roku 20082. místo Nejlepší hřiště roku 20153. místo Nejlepší hřiště roku 2016,které jsme získali ve čtenářské anketě golfového časopisu Golf Digest C&S. V roce 2017 jsme obdrželi ocenění od americké redakce časopisu Golf Digest a zařadili se tak mezi nejlepších 8 resortů v kontinentální Evropě. V roce 2014 jsme byli ohodnoceni portálem golfova-hriste.cz do TOP 5 golfových hřišť v České republice. V anketě Všudehrálů tedy hráčů, kteří odehráli více jak šedesát golfových hřišť u nás jsme v roce 2014 obsadili 2. místo, v roce 2015, 2016 a 2017 jsme se umístili na 1. místě.

Hřiště Ypsilon Golf Liberec bylo a je dějištěm prestižních evropských golfových tour, ke kterým patří EPD Tour (2007)Challenge Tour (2008)Pro Golf Tour (2016, 2017, 2018) a roce 2012 jsme navíc hostili Akademické mistrovství světa v golfu.

Slovo architekta hřiště Keitha Prestona:

„Nikde nemohlo být prostředí situováno lépe, než se tomu stalo právě na Ypsilonu. Rozsáhlé území bez domů, silnic či elektrického vedení táhnoucí se skrz hřiště. Nachází se zde pouze kopce, tisíce dubových stromů a nádherný výhled přes zalesněné hory na celý Ještědsko-kozákovský hřbet. Z tohoto důvodu jsem doporučoval majiteli nazvat toto hřiště: Thousand Oaks Golf Course, ale on se rozhodl hřiště pojmenovat více mezinárodněji s důrazem na geografickou polohu. Co, ale golfisté na tomto hřišti nenajdou jsou velké vyčnívající skalní útvary ovšem až na určitá místa pod povrchem, která nejsou vidět, ale tvoří charakteristicky zvlněný povrch. Kvůli tomu jsme se rozhodli redukovat pohyb zeminy na minimum otevřít jamky proudícímu větru a ponechat stávající ráz horského terénu namísto toho, abychom jej odpalovali. Ekology toto řešení potěšilo a myslím, že i golfisté ho ocenili.“