Hickory golf 2013

                                                              


                                                                                   

Spolecné foto Hostiva

17. 8. 2013

Czech Hickory Championship 2013 ( Hostivař )

V pondělí jsem napsal panu Janu Zoulikovi v kolik mám stát na rohu. Domluvili jsme se na 7:45. V pátek jsem volal kamaráda, který také jezdí na historický golf a oba dva se těšíme, že se po roce zase uvidíme.  V pátek odpoledne jsem dostal od Jiřího Martinky e-mail a potvrdil jsem mu, že na turnaj přijedu. Na Facebooku jsem si všimnul,, že je napsáno u eaglelive.cz  Dokonce máme tu čest, že dopisovatelem do našeho časopisu je golfová legenda Tomáš Hradecký. Než jsem šel na domluvený sraz, přesunul jsem složky z jednoho disku na druhý a koukal na tenis Federel : Nadal. Těsně po půl osmé jsem zalil kytky a vyšel jsem na roh, kam právě přijížděl pan Zoulik. A vyjeli jsme do Hostivaře. Byli jsme tam první. Sednul  jsem si na terasu. Kolem půl deváté se  hráči Hickory začali sjíždět. Asi čtvrt hodiny před startem prvního flightu nás všechny přivítali, včetně  hosta z Rakouska Karácsnyi Andrease. Po startu posledního flightu jsem jezdil s marshalem po hřišti a fotil. Po jídle bylo vyhlášení výsledků a společná fotka. Na rozloučenou řekl Jiří Martínka, že za rok možná nashledanou v Karlových Varech. Pan Zoulik mě odvezl zase až k mým vrátkům a já jsem šel domů.  Foto   Staré Foto Tomášek Hradecký při práci. tyto fotky jsem  si stáhnul z alba Gol Hostivař  Zde Výsledky netto brutto 

8. 6. 2013

Matche v Hostivaři 

     Hana Škábová Jarda Beran a Jiří Škáb

Ve středu a v pátek jsem napsal kamarádovi dva e-maily, na které neodpovídal. Tak jsem mu zavolal a optal jsem se ho, jak se má a jestli je nepostihla povodeň. Řekl mě, že jsou na horách a že tam povodeň nebyla. Mimo jiné se mě zeptal, proč jsem na tom matchi nebyl. Tak jsem mu sdělil, že jsem měl být původně na lize mužů v Ústí nad Labem. Na tu jsem se omluvil, protože jsem byl pozvaný na 5. výročí dětské academie na Zbraslav. Ta byla nakonec zrušena kvůli povodni. Tak jsem měl volno a zůstal jsem doma. Kamaráda jsem se ptal, jestli tam byl Prokop Sedlák a Jan Zoulík. Jarda mi řekl, že Prokop se omluvil, že hlídá vnoučata a Zoulik zase, že si našel práci a musel být v práci.    

6. 3. 2013

Hickory turnaje 2013

Známe termíny letošních hickory turnajů! Hostivařský Hickory match bude v pátek odpoledne 7. června, šampionát pak v sobotu 17. srpna 2013. Oba turnaje se letos konají v pražském areálu Golf Hostivař. Oprašte svoje nádobíčko a pomalu začněte trénovat!

 

převzato z www.hickorygolf.cz 

11. 10. 2012

E-mail od Christopha Meislera

Lieber Tomas,
Ich bin gerade in Italien im Urlaub und habe ein Buch 75th anniversary oft the European Golf Association fertig gestellt. Es ist ein nicht kommerzielles und nicht im Handel erhältliches Buch.

Habe zwei kleine Photos von Ihnen vom hickoryturnier im GC Praha verwendet und Ihren Namen im Photonachweis angegeben. Hoffe, das Sie damit einverstanden sind. Werde Ihnen gerne ein Exemplar des Buches zur Verfügung stellen, sobald es gedruckt ist.
Viele Grüsse
Christoph Meister
Ps: habe die Ergebnisliste aus Goteborg beigefügt.

Přeloženo 

Christoph Meisler je na dovolené v Itálii a brzy dokončí knihu k 75. výročí Evropské Golfové Asociace. Chce do ní dát i Tvoje dvě fotografie z Hickory turnaje GC Praha se jménem autora Tak jsem nu napsal že souhlasím. 

23. 9. 2012

Švédská Hickory Championship 2012 rozhodla

Letošní Švédská Hickory Championship byl hrán u Lund University Golf Club na Kungsmarken.

Blahopřejem letošním šampionům Magnusi Persovi, jeho synovi Atlevimu, Monice Andersson a Tomu Robertsonovi. První dva jsou na obrázku výše. Děkujeme golfovému klubu Lundské University za velmi dobré zorganizování celé akce. Také je třeba  poznamenat, že soutěže ve styli hickory jsou na vzestupu. Letošního šampionátu se zúčastnilo téměř 150 účastníků a velké množství zvědavých diváků. Všechny výsledky jsou k dispozici na níže uvedených odkazech. Další informace brzy doplníme. Příští rok se šampionát uskuteční v golfovém klubu v Landskroně.

 Jörgen Isberg, Viktor Sjöö na golfovém hříšti v Göthenburgu GK. V pozadí stará golfová klubovna z roku 1902 a vedle nová golfová klubovna

 Hráči Hickory shampionshpu 2012 na odražišti na Geteborgském golfovém hřišti

 Historie Göthenburgu Golf Club

Gothenburg Golf Club byl založen v roce 1902 a je ve Švédsku nejstarším golfovým klubem. Dva roky po založení se přestěhoval do Hovås.

Při založení v novém působišti v roce 1904 mělo hřiště šest jamek, ale po postupné se rozšiřovalo až na plnohodnotné 18 ti jamkové hřiště v roce 1932.  

V dlouhé historii klubu se postupně prosazovala typická golfová kultura. Jsme také hrdni na to, že hřiště je dostupné pro širokou škálu členů i hostů. Mezi členy klubu se postupně v průběhu let vyvinuly golfové zásady vybudované na základních myšlenkách golfu a jeho pravidel.

Hřiště má velmi vysokou kvalitu, ať už se jedná o fairveje či greeny

Výsledky Ladies - 1 Ladies - 2  Gentlemen - 1 Gentlemen - 2  

21. 9. 2012

Göthenburg GK

 Stará Götheburgská golfová klubovna z roku 1902

 NováGötheburgská golfová klubovna postavená vedle staré z roku 1902

Göthenburg GK, Hövas - Švédsko,  22.9.2012

Informace o turnaji

Evropské Hickory mistrovství 2012 (organizuje EAGHC Evropská asociace golfových historiků a sběratelů) je naplánována na sobotu 22.září v Göteborgu GK, Švédsko. Po akci bude následovat výroční valná hromada EAGHC v nejstarším švédském golfovém klubu (Göthenburg golf byl založen v roce 1902).  Předpokládá se, že se tato bude hrát na 27 jamek. Budou hrát v týmu dva hráči a mohou to být muži i ženy nebo mix.  Z každé země budou započteny dva nejlepší výsledky.

Další informace, obraťte se EAGHC@t-online.de 

21. 9. 2012

Brouzdání na internetu 

 Bert ( Bertski ) Lannfelt, 

Dnes jsem ráno brouzdal po internetu na mapách. Hledal jsem golfové hřiště v Göteborgu, odkud jsou mí Švédští přátelé z mládí. Jezdili k nám na mezinárodní mistrovství Československa do Mariánských Lázní a Karlových Varů. Dělal jsem jim caddie, i můj bracha. Také jsem jim dělal spojku mezi hřišti  a hotely. Našel jsem  nyní při hledání na internetu dvě fotografie z Hickory turnaje a na jedné jsem poznal jednoho z mnoha kamarádů. Teď s ním a dalšími třemi komunikuji přes Facebook. Vzpomínám na ty hezké chvíle z mého mládí. Také jsem získal plno zkušerností. Pochytili jsem při tom i pár slov v angličtině, švédštině i španělštině. Dělal jsem caddie Švédovi, který měl ve Španělsku hotel se třinácti pokoji.