Golf 2020

 

 Edward VII 

 Britský princ Edward při návštěvě golfového hřiště v Mariánských Lázních v roce 2005, u pamětní desky zakladatele a jeho prapradědečka, krále Edwarda VII.


Fotky z Erpetu  Zde 1, 2, 3, 4

5, 6, 7

K volnému stažení a použitý do golfových časopisů. 


 


Veselé vánoce 2020


22. 12. 2020

Přání k Vánocům Janě Baum

 Hrob Hanuše Goldscheidera 

Dnes jsem si vzpomněl na sestřenici Šasi Goldscheidera, který mě napsal, který hrob Hanuše Goldschejdera mám hledat. Kdybych ho nenašel tak si mám zavolat jeho sestřenici a poslal mě mobilní telefon na ní. Dnes 22. 12. 2020 jsem si na ní vzpomněl ale zapomněl jsem, jak se jmenuje. Tak jsem šel do mého archivu a našel jsem její jméno. Zjistil jsem, že ji mám v mobilu jako Baum Jan místo Jana. Tak ji zavolám nebo ji napíšu SMS. Fotky

16. 12. 2020

Přání od mých kamarádu z AGES

AGES dlouhá leta spolupracovala s Československou Golfovou Federaci = Českou Golfovou Federaci. Já se s nimi potkával na Mezinárodním mistrovství v Mariánských Lázních. Nevím, jak vzniklo Čamula. Čamula ji říkali golfisté, jako mé matce Dadula. Její oficiální jméno je Pavla Martinková – Novotná

   Pavla Martinková - Novotná ( Čamula ) 

 Honza Fulín 

 Kameraman František a Tomášek Hradecký ( František už nedělá a je v důchodu 
 

Ahoj Tomáši,

už se moc často nevidíme, protože golfy už neděláme, ale práce máme stále dost.

Já už své pracovní aktivity omezuji a snažím se o to víc hrát golf. Strávila jsem prakticky celé léto na chalupě v Mariánkách, a to jsem si moc pěkně užila. Nedávno jsme navštívili naše kamarády Jílkovi v Klánovicích. Udělali jsme si procházku ke golfu, je to velký smutek. Mohla to být perla Klánovic, takhle je to vadnoucí kráska. Škoda.

Klánovice jsou nádherné, jsou tam krásné lesy, hezké domy, pěkné procházky a jistě jsi tam šťastný a spokojený. 

Přejeme Ti šťastné prožití vánočních svátku hodně zdraví a úspěchů v roce 2021.

Věříme, že ten příští rok bude alespoň o trochu lepší než ten letošní.

Čamula  a Honza

14. 12. 2020

Dvořák Jarda 

Asi před čtrnácti dny jsem volal Dvořákovi Jirkovi, kterému jsem sděloval úmrtí Duny Křenkové. Mimochodem jsme se dostali k jeho bráchovi Jardovi Dvořákovi. Kterému popřeje k narozeninám, tak jsem mu řekl že mu také přeji vše nejlepší a že mu může dát můj mobilní číslo. Tak dnes 14. 12. 2020 před zprávami mě zazvoní mobil a on to Jarda Dvořák. Tak jsem v rychlosti mě vyzpovídal, jak se mám. Abych mu řekl, co dělá Hanka Hejtmánková Brožová Chrástková. Tak jsem mu to vše řekl. Také se ptal na Brachy Sochovičové, Formánka a na Bohouše Landu. Škoda že nemá internet ani e-mail, že bych mu napsal toho víc. Víc tě nebudu zdržovat abys mohl sledovat zprávy abys mohl o všem psát reportáž.   

Golfový Kamarád Dvořák Jarda všechny moje kamarádky a kamarády pozdravuje a dekuje že se o mě staráte

24. 11. 2020

Ondra Lieser

 Ondra Lieser a Karel Vopicka ( Erpet 2. 12. 2018 )

O víkendu na letošním poslední turnaji Challenge Tour se umístil na prvním místě a dostal kartu na příští rok European Tour. Za výhru dostal nečekanou pozvánku na poslední turnaj European Tour do Dubaje.    

28. 10. 2020

Hanuš Goldscheider a Silva Machová Skabová 

Dnes by měl narozeniny můj pán Hanuš Goldscheider a dnes má narozeniny jeho vnučka Silvie Machová Skabová

 Hanuš Goldscheider Erpet 

 Silvie Machová Skábová a její otec Jiří Mach 

 

 

22. 10. 2020 

Dnes jsem popřál mojí kamarádce Sofia Lelakowska  z Polska k narozeninám.

Sofie s manželem 

Kamarádka mě odpověděla

Happy birthday to your priest Tomáš Hradecký

Odpověď

Hi Tomáš, hope to visit Lisnici again, miss you, my Hickory friend!

Ahoj Tomáši, doufám, že znovu navštívíš Lisnici, chybíš mi, můj příteli Hickory!

Ahoj Tomáši, doufám, že znovu navštívíš Lisnici, chybíš mě můj příteli Hickory!

 Prokop Sedlák Tomášek Hradecký Sofie a Jiří Martinka 

20. 10. 2020

Pozdrav od kamaráda ze Švédska Kennetha Strida 

Po dlouhé době jsem napsal e-mail mému kamarádovi Kenneth Strid ze Švédska
on mě poslal fotku svojí lodě a napsal mě toto
Hi Tomas
I’m fine I now live in Spain half year, today I have been out with my boat. Tomorrow I will be golfing with a friend, Her is 25 degrees hot 🥵
. Best Kenneth

Ahoj Tomáš
Jsem v pořádku, nyní žiji ve Španělsku půl roku, dnes jsem byl venku se svou lodí. Zítra budu hrát s kamarádkou, v ní je 25 stupňů horko 🥵
. Nejlepší Kenneth
 — v Altea, Spain.

 15. 10. 2020

Pozdrav z Maríánských Lázní od kapely Stan & Tony Revival

 Antonin Kunšta, Oldřich Tobrman, Standa Kopejtko 

To mě napsal kamarad z Marianskych Lázní Antonín Kunšta Ahoj, doufám zdravej, u nás dobrý, Mariánsko lázeňskou je na tom nejlíp, kapelu jsme přestěhovali ke mě domů, zítra máme zkoušku, máme štěstí že je nás přesně šest 🤭Tome drž se a na jaře naviděnou.

8. 10. 2020

Babický králem Vodního světa

 Foto Zdeněk Sluka 

(Mnichov/Praha 8.10.2020) Alan Babický zvětšil o ránu náskok z prvního dne a získal své první vítězství na Senior Golfer Tour Europe, Munich Senior Open.

V prestižním německém golfovém klubu Olching skončil včera další turnaj letošního zkráceného programu Senior Golfer Tour Europe (SGTE).

Olching GC, slavící letos 40 výročí svého založení, se nachází na severozápadním okraji Mnichova. Jeho hřiště je vyhlášené díky své technické náročnosti, značnému množství vodních překážek a vynikajícímu stavu herních ploch. Druhá devítka, přezdívaná “Vodní svět” má ve hře celkem 16 vodních překážek. Hřiště je pravidelným dějištěm mezinárodních soutěží vrcholových amatérských i profesionálních akcí všech kategorií. Délka 6100m, par 72.  

V náročných povětrnostních podmínkách, větru a dešti, zahrál Babický hřiště v prvním kole v paru. Po snadnější první devítce se třemi birdie a šesti pary přišla druhá s jedním bogey a jedním double bogey. Skóre 72 stačilo na tříranné vedení nad Stevem Hamptonem (Velká Británie). O další ránu pozadu se nacházela skupina tří hráčů: David Pugh, Colin Monk, oba z Británie, a Thomas Beck z Německa.

Pro druhé, finálové kolo ustal déšť, ale výrazně zesílil vítr a klesla teplota na 8 stupňů. Babický odehrál prvních devět jamek čistými pary a zvýšil náskok na 6 ran. Hamptonovi ani Pughovi se nedařilo, a tak v boji o titul na jediné letošní německé zastávce Senior Golfer Tour Europe zůstal jediným pronásledujícím zkušený Brit Colin Monk. Po pětiparové patnácté jamce, par 5, se díky Babického double bogey ztenčil rozdíl na 3 rány. Monk pod tlakem situace atakoval na následujících dvou  jamkách neúspěšně vlajku a byla z toho dvě bogey proti Babického parům. Na 18. jamku, která jako by “z oka vypadla” slavné osmnácté jamce na Blue Monster na Doralu v Miami tak nastupoval Babický s 5 ranným vedením a bylo rozhodnuto.   

Babický dodal: „ podle skóre to na velký boj nevypadá, ale v tom silném a točícím se větru byla každá rána a jamka dost napínavá. Třeba na 14. odpališti jsme chvíli čekali, z odpaliště je vidět 4 grýny, a na každém vlála vlajka jiným směrem. Druhé devítka je fakt náročná na přesnost, všude je voda a ve větru bylo těžké odhadovat úhly. V Německu se nesmí vyndávat vlajkové tyče a patovat metrové paty na par do větrem zmítané tyče třeba i směrem k hráči byla dost nová zkušenost, jeden půlmetrový pat mi po nárazu do přikloněné tyče zůstal stát venku. Ale dobře to celé nakonec dopadlo. Mám radost.“   

Senior Golfer Tour Europe, založena 2016 je obecně považována za “challenge tour seniorů”. Jedním z jejích cílů je připravit hráče aspirující na Legends Tour. Každá sezóna obsahuje kolem 15 turnajů, které se hrají od Británie až po Litvu a Tour má přes 250 členů. Je určena pro hráče nad 48 let a mohou startovat i amatéři se singl handicapy. K nejznámějším členům objevujícím se pravidelně na turnajích patří třeba Paul Broadhurst, Markus Brier nebo českým midamatérům bude znám Roger Roper. Obvyklé celkové prize money se pohybují kolem 10 000 Euro. Letošní ročník je z důvodů pandemických opatření značně omezen. Následující turnaj se hraje 21.-24.10, na hřišti Is Molas na Sardinii.     

Babický si odváží svůj první titul z této tour a na navazuje na druhé místo na Mezinárodním mistrovství Rakouska seniorů uhrané na počátku září.

Vice informací: Ingolf

13. 9. 2020

Vzpomínka na Championship Czech Hickory 2016 

Zpomalení svih Prokopa Sedláka 

9. 9. 2020

Babický druhý na Austria PGA Senior Championship

 Burrows Mike, Babicky Alan, Brier Markus

Alan Babický skončil na pomyslné stříbrné pozici na Mezinárodním seniorském mistrovství rakouské PGA konaném 7.-8.9.2020.

Dvoukolové klání, kdy první kolo se hrálo v dešti na slovutném, ale zcela podmáčeném Gut Larchenhof, vedl po prvním kole kanadský profesionál Mike Burrows s výsledkem 69 (-3) o ránu před Alanem Babickým a Arminem Posratchnitzem z Rakouska, oba dvě rány pod par. Na třetím místě s jedním úderem pod par přenocoval Markus Brier, vítěz turnaje na European Tour a první velká mezinárodní hvězda rakouského golfu. V dalších 3 ranách bylo ještě osm hráčů.

Druhé kolo se hrálo v horkém a bezvětrném počasí na dvě desítky kilometrů vzdáleném GC Kaiserwinkel Kossen, které patří k nejtechničtějším hřištím v Rakousku. Všechny ferveje jsou těsně lemovány lesem a poměrně malé grýny jsou plné jemných ondulací.

Burrows se dvěma birdie na prvních dvou jamkách svým pronásledovatelům vzdálil na rozdíl tří ran. Babický dvěma birdie na sedmé jamce se dotáhl zpět na rozdíl jedné rány, zatímco ostatní pronásledovatelé začali ztrácet. Na druhé devítce ve hře o titul zůstal ještě Markus Brier, ale jeho šance definitivně zmařilo bogey na 16. jamce. Na osmnáctce to chvíli vypadalo na možný rozstřel, když Babický proměnil šestimetrový put do birdie, zatímco před Burrowsem byl ještě dvoumetrový pat do paru po nevydařené první ráně mimo grýn a čipu, který v plné rychlosti zasáhl tyč, ale Kanaďan nezaváhal.

 

Mistrem Rakouské PGA seniorů se Mike Burrows s celkovým výsledkem -5, před Alanem Babickým, (-4) a Markusem Brierem (-1).

31. 8. 2020

Klára Spilková hrála doma 

 Klára Spilková 

Děkuji za možnost zahrát si doma.🇨🇿

Děkuji, že vás dorazilo tolik! Neskutečně jsem cítila vaši podporu.
Děkuji @letgolf, @tclo2020, @beroun_golf_club a všem úžasným dobrovolníkům! Také děkuji mému trenérovi a caddíkovi zároveň @gregglavoie! Děkuju sobě! Děkuji mým sponzorům! Neskutečný pocit, hrát po tolika letech doma. Jsem vdečná a dojatá. Hrozně jsem si to užila. Byla to jízda 
🙏
📸 @annkrcmarova_photo

Klára Spilková s caddiem a zároveň i trenérem 

text a foto převzato facebookového profilu Kláry Spilkové 

28. 8. 2020

Pozdrav od Jiřího Davida z Jižní Afriky 

 Tomášek Hradecký, Jiří David a Prokop Sedlák ( Lišnice 2. 6. 2012) 

Po dlouhé době mě odepsal Jiří David, kterého jsem se ptal, jestli nepozná dva lidi na fotce sedící u klánovické golfové klubovny. 

Ahoj Tomáši,

Bohužel nepoznal.

Ten zatraceny virus mne překazila všechny planý, tesil jsem se ze přijedu, ale Jižní Afrika je úplně zavřena, tak nevím jestli a kdy se ještě někdy dostanu do Česka.

Golf hraji stále třikrát týdne, ale chodit už moc nemůžu tak jezdím na vozíku. Všechny jamky jsou teď pro mne o ránu delší, a tak když zahraji 90 je to pro mne jako kdybych zahrál par. Ted nám skončila zima, včera bylo dokonce 28 stupňů, a tak to je to už veselejší. 

Zdraví tě

Jirka

13. 8. 2020 

Vážení golfisté,

V letošním roce slaví mistrovské 18 jamkové golfové hřiště Royal Golf Club Mariánské Lázně 115 let od svého založení.

Portál marianske-lazne-hotely.cz, který je největším online zprostředkovatelem hotelových pobytů a balíčků v Mariánských Lázních se zaměřením na individuální klientelu, připravil u této příležitosti atraktivní akční nabídku a možnost zahrát si na jednom z nejslavnějších hřišť jen za 115 Kč / greenfee.
Agentura nabízí za tuto cenu celkem 115x greenfee pokud si host zarezervuje pobyt alespoň na 4 noci přes marianske-lazne-hotely.cz / marianske-lazne.info nebo telefonicky na +420 777 722 045.

Při rezervaci je nutné uvést heslo "Golf115
".
Akce platí pro nové rezervace od 16.7. do 31.10.2020 nebo do vyprodání voucherů. Na dospělou osobu / pobyt platí vždy 1 greenfee. Green fee jsou aktivována až po zaplacení pobytu na hotelu.

Více informací o akci: https://marianske-lazne.info/cz/golf/golf115

Text Golf Digest C&S foto rodinné album Tomáše Hradeckého 

10. 8. 2020

20 ročník Memoriál Hanuše Goldscheidera 

  Hanuš Golgscheider 

Ahoj Tomáši,  

Škoda že jsi nemohl přijet na děduv memoriál do Karlových Varů.  Bylo to zajímavé a mnoho dlouholetých  známých jsme viděli.  Snad se ještě letos někde na golfu uvidíme.  

Měj se hezky.  

Robert Mach      Fotky 

9. 8. 2020 

Jaromír Jagr v Erpetu 1995

  Pavel Níč, Jaromír Jagr,  Ivan Chocholouš ( Playboy ) a Karel Vopička 

Touto společnou fotkou vše začalo v Erpetu. Tuto fotku mě dal Karel Vopička když jsme byli společně v roce 2012 na Prezident Trophy, kdy jsem ráno vstal a pršelo. Tak jsem si říkal ranní deštíček nemá dlouho trvání. Celou cestu pršelo, a i když jsem šel v Dolních Počernicích pěšky na golf Black Bridke. Byl jsem tam dřív ne ředitel turnaje Luboš Klikar. Asi v devět hodin se startovalo z první jamka a z desáté jamky, aby to šlo rychle. Pořád pršelo a déšť přecházel v sníh. Z desáté jame bylo odstartováno a Karel Vopička poprosil startéra, aby mě vzal na buginu a vzal mě po hřišti. Tak jsem nasedl a chvíli jsem s startérem jezdil po hřišti už ve sněhu. Potom jsem si sedl k Karlovi Vopičkovi a on mě ukazoval fotky a říkal že mě něco nahraje na Flasch. Tak jsme spolu zavzpomínali. Bohužel Erpetr se zavřel v zimě 2019 – 2020. Moc na Erpet vzpomínám     

26. 7. 2020

Děkujeme za důvěru!



Předsednictvo Royal Golf Club Mariánské Lázně 2020-2024:
Prezident Jiří Pos
Více-Prezident Kirill Kožuchov
Hospodářka Maria Štilerová
Člen předsednictva Jan Katina

foto a text převzat z Facebookového profilu Royal Golf Club Mariánské Lázně

12. 7. 2020

Bakalářská práce Karolíny Mochanové

Karolína Mochanová ( Erpet 16. 1. 2011) 

Dnes 12. 7. 2020 v noci jsem nemohl spát, tak jsem šel k počítači a brouzdal po internetu a našel jsem Bakalářskou práci Karoliny Mochanové. Kterou znám dlouho z golfu. Je to dcera Moniky Heřmanské a vnučka Milušky Časkové sestry Hanky Brožové Chrastkové.  Zde Bakalářska práce 

 5. 7. 2020

Vzpomínka na Ivana Hlinku 

Ivan Hlinka

V roce 2004 jsem vyjel na Mezinárodní mistrovství do Karlových Varů. Měl jsem domluveno s Prokopem Sedlákem, že mě po mistrovství vezme do Prahy na metro a já s ním pojedu na Černý Most na autobus do Klánovic. Když jsem chodil po hřišti a fotil tak jsem si vyfotil i Ivana Hlinku, který tam byl po srazu reprezentace hokejistu a šel se kouknout na Mezinárodní mistrovství. Druhý den jsem poslouchal rádio a slyšel jsem, že havaroval Ivan Hlinka a že ho převezli do Karlovarské nemocnice.

Letos to bude 16 let co havaroval Ivan Hlinka

 Ivan Hlinnka a  Vlastimil Argman   

30. 6. 2020

Golfové Dědci na Lišnici každé úterý 

Každé úterý parta dědků hrají dopoledne na Lišnici devět jamek. Karel Vopička se přesune do Hodkoviček, kde si zahraje druhou devítku s kamarády, kteří dopoledne pracují. Jinak jezdí chytat ryby. Tyto fotky mě zaslal dopolední hry na Lišnici. Fotky    

6. 6. 2020

Stefan Petersoon Švédsko ( bývali hokejista? ) 

Toto mě napsal kamarád ze Švédska na tento text, který jsem našel na facebokovém profilu Karla Vopičky a zjistil jsem kolik lidí mě zná z golfu. 

Ahoj všichni !!!
Myslím, že mnoho lidí mě zná bez ohledu na to, kdy a jak se naše cesty zkřížily. Možná si mě někdo pamatuje, jiný ne, ale pokud jsme přátelé na Facebooku, chci si myslet, že se známe. Chtěl bych vědět, zda dokážeme komunikovat více než jen přes lajky, dárky a skutečně si psát. Rozhodl jsem se zapojit do experimentu s názvem "Setkání mezi občerstvením". Myšlenka je vědět, kdo čte příspěvek bez fotky. Jsme tak ponořeni do technologií, že jsme zapomněli na čem nejvíce záleží - DOBRÉ PŘÁTELSTVÍ. Pokud si tuto zprávu nikdo nepřečte, bude to krátký sociální experiment. Ale pokud to dočtete do konce, chci, abyste vyjádřili jedním slovem něco, co nás spojuje. Například místo, objekt, člověk, okamžik, který nás odvolává nebo připomíná. Potom zkopíruj tento text a uveřejni ho na své stránce (nesdílíej) a já půjdu na tvou stránku, abych zanechal slovo, které mi tě připomíná. Prosím, nepište komentáře, pokud nemáte čas zkopírovat text, pokazí to experiment!
Uvidíme, jak dlouho vám bude trvat číst a reagovat podle obecného příběhu Facebooku !!!

Tomas du har helt rätt, jag tycker att det är fantastiskt att du fortsätter med alla fina bilder och berättelser från golfen i Tjeckien .

Skulle vara kul att få träffa dig om/när jag kommer till Tjeckien


Tomáši, máš naprostou pravdu, myslím, že je fantastické, že pokračuješ se všemi pěknými obrázky a příběhy z golfu v České republice.

 

Bylo by zábavné se s tebou setkat, když / když přijedu do České republiky

6. 6. 2020 

Stan & Tony Revival

Stan & Tony Revival v Penzionu U Kočičky a Pejska Zádub- Závišín 

Stan & Tony Revival oslavil 30. května 20 let trvání. Tři hráče znám osobně z golfu v Mariánských Lázní a to Antonina Kuňštu, Oldu Tobrmana a Standu Kopejtka. Dvakrát jsem na nich byl v Penzionu U Kočičky a Pejska V Zádubu - Závišině

1. 6. 2020

Mezinárodní den dědků na Líšnici

 Společná 

Ráno jsem zalil kytky a připravil fotoaparát a video. video nevím, jestli použiji ale fotoaparát ano. Na Lišnické hřiště jsme přijeli předčasně ale to nevadilo, protože jsem se šel podívat na mojí Tomášovku a něco vyfotit. Caddie se tam potkal s Jardou Novákem, který také dělal neboli dělá v zemědělství. Tak se dali do řečí. Po chvíli přijel Karel Vopička a přivezl pivo a další věci. Dědci se pomalu scházeli a zdravili jsme se. Karel Vopička sestavoval flaity, kdo s kým půjde. Jeden přinesl uzené koleno a žebra. Před hraním jsme si udělali společnou fotku. Po desáté hodině se všechny přesunuli k první jamce a já jsem si tam dal videokameru, aby zabírala drive a začal jsem i fotit. Vše jsem nafotil. Po focení jsem si šel na chvíli sednout na sluníčko a opalovat se. Když jsem viděl že by už mohli bít na odražišti sedmé jamce, tak jsem se tam pomalu vydal. Karla Vopičku jsem viděl přicházet ale i jsem zaslechl známí hlas, tak jsem nevěděl kam dřív jít. Nakonec to dopadlo dobře a pozdravili jsme se a i vyfotili. Když Karel odcházel tak na mě křik, řekni Veronice alo ton už jsem nepostřehl, co jsem ji měl říct. Tak jsem šel ke klubovně. U terásky jsem koukal do okna, aby recepční mě viděla, tak jsem ji ukázal, aby otevřela okno a mohl ji říct co má Veronika udělat. recepční to pochopila a řekla ji to. Po dohrání dědku jsme si mohli každý vžít kousek kolena a žeber. Po jídle jsem se s Karlem Vopičkou rozloučil a jeli jsme domů.  Fotky      

Video 

 

24. 5. 2020

Hraní na Lišnickém hřišti 

 Toto číslo jsem zahrál v sobotu na Lišnickém hřišti

20. 5. 2020

Lázeňský turnaj Salignac 1973 Květen 

18. 5. 2020

Klárka Spilková 

Na poličku? Kdepak! S holí od Spilkové bude mladý golfista pálit

11. 5. 2020

První den po uvolňování pandemie Kronaviru v fotolabu

 18 Green Black Bridge 

Při kontrole traktorku na sekání trávy jsem objevil ve skřínce fotoalba se starými fotkami a volné fotky z různých mých akcí, které jsem absolvoval s matkou a později sám s fotoaparátem na kinofilm, než jsem si koupil digitální. Den předtím jsem si zavolal do fotolabu, jestli mě udělají fotky z alb a oni mě řekli že ano. Tak jsme ráno v devět hodin vyjeli do Centra Černý Most do fotolabu. Tam jsme se dozvěděli že by to přišlo na nekřesťanské peníze. Tak jsme poděkovali a šli jsme k autu. Cestou jsme se ještě stavěli v DATARTU, kde jsem si koupil dvě žárovky. U pokladny mě bylo nabídnuto malé i velké tužkové baterky po deseti kusech za sníženou cenu, tak jsem si je vzal. Cestou domů jsme se stavěli na Black Bridge, kde měli otevřenou terasu a už měli na jídelním lístku na celý týden jídlo. Tak jsme si to jídlo dali. Byli jsme první návštěvnici po uvolnění pandemie Koronaviru. Poseděli jsme tam chvíli. Připil jsem si s vedoucím na zdraví. Caddie chtěl zaplatit, ale neměl se k tomu, tak jsem to zaplatil já. Caddie měl důležitou práci, a to psaní zprávy na mobil a na nic jiného neměl čas. Fotky         

10. 5. 2020

Výlet na Lišnické golfové hřiště

Po týdnu jsme se zase byl podívat na Lišnici. Tentokrát jsem poznal druhou recepční a to Mgr. Kláru Sztymonovou. Potkali jsme se už na parkovišti. Ona šla něco vyvěsit na parkoviště. My jsme šly ke klubovně a já jsem začal fotit. caddie mě odehnával aby recepční mohla projít, ale recepční se zastavila aby mě nevlezla do záběru. Místo aby caddie Jiří Smetana mě také uhnul tak mě vlezl do záběru on sám.  Musel jsem si odskočit. Caddie mezitím koupil dvě a požádal o židli pro mě. chvilku jsme si tam poseděli ale vyhnala nás blížící se bouřka. Tak jsem ještě si šel vyfotit moji pomlázku Tomašovku k rybníčku a šel jsem k autu. Nasedli jsme a jeli jsme domů. v Klánovicích jsme se stavili v Babiččině Besedě, kde jsem si zaplatil jídla, které mě v poledne přivezli domů. Tam jsem pozdravil a zamával jsem vedoucí Verče, která mě také zamávala. Fotky       

10. 5. 2020

Královnina řeč. Nikdy se nevzdávejte a nezoufejte si, vzkázala Alžběta II. světu 

Její Veličenstvo královna Alžběta II. opět promluvila ke svému lidu i celému světu. V pátek 8. května pozdě večer panovnice pronesla řeč k národu k výročí konce druhé světové války. A učinila tak stylově, totiž na minutu přesně 75 let poté, co konec války oznámil v rozhlase její otec, král Jiří VI.  

Svého otce, jehož fotografie ostatně zdobila během přenosu i její stůl v pracovně na zámku Windsor, odkud byl projev vysílán, připomněla Alžběta II. hned v úvodu svého projevu. 

„Oslovuji vás, přesně jako vás oslovil můj otec před 75 lety,“ zahájila panovnice svůj projev k oslavám Dne vítězství. „Jeho projev byl tehdy pozdravem a vyjádřením úcty všem mužům a ženám, kteří se v boji tolik obětovali. Byla to totální válka, která zasáhla celý svět,“ připomněla Alžběta II. nejhorší válečný konflikt v dějinách. 

„Na začátku tehdy vše vypadalo pochmurně, ale byla to právě naše víra, která nám pomohla vytrvat. Z toho plyne i poučení, hlavní poselství tehdejších dnů – je důležité zachovat si víru, nikdy se nevzdat a nikdy si nezoufat,“ řekla královna, která sama druhou světovou válku zažila na hranici dospělosti. 

Dnešní královně, tehdy ještě korunní princezně, bylo v květnu 1945 devatenáct a už během války sloužila jako automechanička a řidička vojenských vozidel v ženských pomocných sborech.

Vlastní zážitky z konce války ostatně připomněla i v pátek večer. „Velmi dobře si na to vzpomínám, se sestrou jsme byly mezi lidmi při oslavách u Buckinghamského paláce, tehdy slavila celá Evropa. Vzpomínám si na zástupy navzájem se objímajících lidí, obrovskou vlnu radosti a úlevy,“ řekla královna, která už v minulosti připomněla příběh toho, jak jí a její mladší sestře Margaret král Jiří VI. mimořádně dovolil jít 8. května 1945 oslavit do ulic. Princezny měly mezi lidmi slavit inkognito, ale byly davem takřka okamžitě a jásavě uvítány. 

Tento příběh vyprávěla panovnice už před řadou let v jiném rozhlasovém vystoupení:

„Řada lidí v tomto strašném konfliktu položila své životy,“ pokračovala královna Alžběta II. ve svém pátečním projevu a vzpomínala na události staré 75 let. „Bojovali proto, abychom my nyní mohli žít jako svobodní lidé své svobodné životy. Nesmíme na ně zapomenout. Naše generace vědí, že nesmějí dopustit, aby se něco podobného stalo znovu,“ zaznělo v projevu, v němž královna našla i paralelu se současnou krizovou situací: koronavirové nákaze ostatně jen ve Velké Británii podlehlo už více než 30 tisíc lidí. 

„Dnes oslavujeme toto výročí a nemůžeme je oslavovat tak, jak bychom chtěli, musíme oslavovat ze svých domovů,“ připomněla panovnice karanténu a s ní spojená restriktivní opatření. „Ale ulice nejsou prázdné, protože jsou naplněné péčí o druhé. Naše ulice jsou stále plné odvahy a lásky. A s pýchou musím říct, že jsme stále tím národem, který by všichni ti stateční vojáci, námořníci a piloti, kteří za nás kdysi bojovali, zase dobře poznali a byli by na něj hrdí,“ uvedla panovnice a složila hold britské armádě, od pozemního vojska až po vzdušné síly. 

Jim, stejně jako statečnému britskému národu a všem odvážným lidem po celém světě, ostatně před 75 lety děkoval ve své historické řeči i Alžbětin otec, zmíněný král Jiří VI.: 

 

Armáda se i teď, 75 roků od konce války, těší u Britů mimořádné oblibě, více než tři čtvrtiny národa podle BBC uvádějí, že si armády „mimořádně váží“, a vojáci jsou v denní pohotovosti i nyní, během boje proti koronavirové nákaze. 

Šlo teprve o šestý takový projev královny za celou dobu jejího osmašedesátiletého panování. Zároveň ovšem už o druhý projev za krátkou dobu. Stejně jako v dubnu i dnes mluvila britská panovnice z Windsoru k národu, vlasti, společenství Commonwealth a vlastně i celému světu a k nám všem. 

Bůh ochraňuj královnu. A nás všechny s ní. 

text a foto převzato z FORBES 

8. 5. 2020

Jdete do toho 

 Foto Anne Krčmová

Dnes od jedenácté hodiny dražíme další hru!

Tentokrát ale trošku jinak… Můžete jít ve stejném flightu se mnou a Jiřím Kornem na Oaks Prague! Budou se tedy dražit dvě místa abychom mohli hrát ve čtyřech. Už se nemohu dočkat, protože to bude mega zážitek pro všechny z nás a jako předtím výtěžek z prodeje je určen Fondu pomoci zdravotní péči – Charita Česká republika. Stejně jako u předchozí dražby najdete všechno potřebné info na  Dražit se bude až do nedělní půlnoci. Tak pojďte do toho!
#
hrajemeapomahame

převzato z facebooku 

5. 5. 2020

Golfisté budou příští týden na Floridě hrát proti koronaviru

Včera 19:43 - Praha

Čtveřice elitních světových golfistů v čele s Rorym McIlroyem sehraje 17. května charitativní zápas o tři miliony dolarů. První hráč světového žebříčku McIlroy vytvoří na hřišti Seminole Golf Club na Floridě dvojici s Dustinem Johnsonem, jejich soupeři budou Rickie Fowler s Matthewem Wolffem.

Rory McIlroy patří k největším hvězdám současného golfu Rory McIlroy patří k největším hvězdám současného golfu

Toby Melville, Reuters

Při první soutěži, kterou budou moci fanoušci od přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru sledovat v televizním přenosu, budou muset hráči i všichni zúčastnění dodržovat dvoumetrový odstup a další bezpečnostní a hygienická doporučení. O prémie se bude hrát na každé jamce.

Dvojnásobný vítěz FedEx Cupu McIlroy a vítěz 20 turnajů PGA Tour Johnson budou hrát pro nadaci podporující zdravotní sestry. Fowler s Wolffem pro nadaci Centra kontroly nemocí a prevenci (CDC). 

Dobrá zpráva. Golfistka Spilková by se na LPGA mohla vrátit v půlce července

30. dubna 2020 15:06 - Praha

Ženský golfový okruh LPGA, jehož členkou je i česká profesionálka Klára Spilková, by se po koronavirové pauze mohl rozjet v půlce července. Vedení série oznámilo, že první turnaj by se mohl hrát od 15. července v Midlandu. Pokud to situace kolem šíření nemoci covid-19 dovolí, v plánu je do prosince jednadvacet turnajů.

Golfistka Klára Spilková v akci

"Zahajovací zvony k obnovení sezony se nerozezní, dokud nebude situace pro všechny zcela bezpečná. Snažili jsme se udělat program, který bude bezpečný pro všechny hráčky, pořadatele i partnery," řekl komisionář LPGA Mike Whan.

Turnaje se na LPGA nehrají od půlky března a dochází ke změnám. Po US Open a ANA Inspiration byl byl přeložen i další major Women's PGA Championship, jenž se nově místo v červnu bude hrát 8. až 11. října. Otazník visí i nad evropským majorem Evian Championship, který je zatím v plánu na 6. až 9. srpna ve Francii.

 

Spilková začala koncem ledna svoji druhou sezonu na LPGA skvělým osmým místem v Boca Raton, čímž vytvořila nejlepší český výsledek na elitní sérii. Aktuálně se připravuje v Česku, kde může už čtrnáct dnů hrát venku.

( texty a foto pořevzato z Sport.cz )

2. 5. 2020

Recepční Martina Krumphanslová

Toto mě napsala recepční GKL.

U návrhu na jmenování, jsem měla čest být včera odpoledne na našem líšnickém hřišti! Gratuluji ke jmenování!!! Jsem ráda, že pan inspektor poctil návštěvou naší milovanou Líšnici! Hezký golfový den z GKL.

1. 5. 2020

Generální inspektor golfových hřišť Tomáš Hradecký byl dnes po druhé na inspekci

Generální inspektor golfových hřišť Tomáš Hradecký  Golf klub Lišnice 

Na dnes jsme zase měli domluveno že pojedeme na inspekci. Ve13 hodin caddie přijel a já jsem nasednul. Caddie měl blbí nápad jet na Lišnici, Slapy a Konopiště. Já jsem ty Slapy a Konopiště odmítnul. Tak jsme jeli jen na Lišnici. Dojeli jsme na Lišnici, zaparkovali jsme na invalidním místě a šli jsme ke klubovně. Chvíli jsme tam pobili. Mě recepční dala židli abych si na chvíli sednul. Tak jsem chvíli poseděl a fotil jsem. Při odchodu jsem sešel kouknout na mojí Tomášovku u které mě caddie vyfotil a šli jsme k autu a jeli jsme domů. Cestou jsme se stavěli u Babiččiny Besedy a já jsem si šel zaplatit jídla. Doma jsem udělal dva čaje a k tomu jsme si dali moučník, který jsem v Babiččině Besedě koupil a k tomu jsem si pustil pohádku Třetí princ ale přepnul jsem televizi  na CT1, kde šel film Svatební cesta do Jiljí a zavzpomínal jsem na moje rodiče, kteří sjížděli Lužnici na kánoi.  Fotky  

30. 4. 2020

Inspekční výlet na golfová hřiště Golf Club Praha a na Black Bridge

Šef inspekce Tomáš Hradecký Golf Club Praha ( Motol )

Na dnes jsme se domluvili s cadediem Jiřím Smetanou, že bychom mohli se někam na golf podívat. Já jsem měl dvě alternativy, a to Golf klub Lišnice a Golf Club Praha. Tak jsme vyjeli do Motola. Cestou jsme jeli kolem bytu Jiřího Smetany, kde jsme nechali jeho ženu Helenu a my jsme jeli dál. Dojeli jsme na parkoviště Golf CLUBU Praha a zaparkovali. U okýnka jsme si objednali cocacolu a pivo. Sedli jsme si na terasu a chvíli jsme tam poseděli. Já jsem tam i nafotil několik fotek. Na devátou jamku přicházeli dva hráči a to Hráč a hráčka, která na mě volala ahoj Tome a já jsem poznal že je to Monika Heřmanská. Tak jsme si popovídali na dálku. Nasedli jsme do auta a cestou jsem měl nápad se stavět ještě na Black Bridge, kde jsme si dali já párek v rohlíku a caddie žemli se sýrem a pití. Tam jsem se dozvěděl že 11. 5. 2020 otevřou restauraci a že bude svíčková, a ještě nějaké jídlo. Bude tam i nějaký turnaj. Rozloučili jsme se a jeli domů. já jsem si sednul k počítači a psal jsem tento článek a caddie se na chvíli posadil do pokoje. Pochvíli se zvedl a šel do auta. Po chvíli se vrátil a že nemá roušku. Tak jsem mu řekl, ať se koukne tam, kde seděl a nebo v autě. Caddie mě řekl že prohledal auto a i kapsy. Rouška nebyla. Cestou domů se stavěl na Black Bridge a šel se tam podívat. Byla tam ale jeho nebyla.  Nějaký pán mu řekl že mu něco kouká z kapsy. Byla to ona. Zřejmě jak má několik kapes na bundě tak si ji strčil do kapsy o které nevěděl, že je tam. Fotky           

22. 4. 2020

Vzpomínka na nedělní dětské turnaje v Erpetu 

 

21. 4. 2020

Královna Alžběta

Dnes 21. 4. 2020 slaví Její Veličenstvo královna Elizabeth II. své 94. narozeniny. 👑 Royal Golf Club Mariánské Lázně je historicky propojen s britskou královskou rodinou, které vděčíme za královský titul a za čestné místo v rodině královských golfových klubů, proto se členové Royal Golf Clubu Mariánské Lázně připojují ke gratulantům Jejího Veličenstva. 

Autor fotky: Joel Rouse (Ministry of Defence)💚

21. 4. 2020

Moje Pomlázka na hřišti Lišnice 

Dnes jsem dostal od kamaráda Karla Vopičky mojí pomlázku tomášovku, kterou jsme s golfovými dětky vysadili 1. 6. 2016. 

 foto Karel Vopička 21. 4. 2020 v 11:00 hodin  

21. 4. 2020

Už můžeme hrát oblíbené čtyřhry

 Prezident ČGF Jiří Kodejš

Zdeněk Kodejš, Pondělí 20. dubna 2020

Pozdrav od prezidenta České golfové federace.

 

Vážení golfoví přátelé,

již skoro dva týdny hrajeme golf. V normálním roce je to celkem banální věta na začátku sezóny. Spíše konstatování. Letos ale tato informace má své kouzlo a jsem přesvědčen, že všichni golfisté ji říkají s trochou pokory a vděku. Ještě před 3 týdny to na to vůbec nevypadalo. Nyní jsou golfová hřiště povětšinou plná a golfisté tak mohou pracovat na své imunitě a dobré náladě, což pohyb na čerstvém vzduchu přináší a bojují tedy s nástrahami letošního jara plnou silou.

Pevně doufám, že naše herní nadšení nás nevede k porušování toho, co jsme slíbili dodržovat, tedy pravidel, trochu pozměněných vzhledem k současné situaci. To byl náš hlavní argument při snaze prosadit uvolnění golfu mezi povolenými aktivitami v první vlně. Golfisté jsou přece zvyklí dodržovat pravidla sami a nepotřebují mít za sebou žádného rozhodčího, natož drába.

Jsem velmi rád, že zatím se ke mně nedonesl žádný exces, žádná aféra s porušováním a nedej bože s řešením takové situace prostřednictvím státních orgánů.

A zaznamenáváme další úspěchy. Od dnešního rána je možné hrát v plném flightu, tedy se 4 hráči. Samozřejmě je nutné nadále dodržovat všeobecně známá omezení – odstup od ostatních hráčů ve flightu na 2 metry, případně se přibližovat jen s rouškou atd.

Buďme tedy rádi, že můžeme hrát a zkusme ještě malé nepohodlí při hře chvíli vydržet. Stojí to za to i když před sebou máme ještě kus cesty. Potřebujeme ještě vybojovat další bitvy, především zahájit soutěžní sezónu, tedy mistrovské turnaje a ligy, aby naši špičkoví hráči a hráčky přišli co nejdříve do turnajového tempa. Potřebujeme pomoci reprezentantům cestovat, jak a kam to bude možné. Je před námi ještě dost práce, kterou ale rádi odvedeme, možná i proto, že odezva sportovního prostředí je velmi kladná.

Dovolím si ocitovat pana Milana Hniličku, šéfa Národní sportovní agentury, který nám velmi pomohl a dovolím si tvrdit, že to je v současné situaci největší bojovník za sport v České republice: „Naše spolupráce vždy probíhá na velmi akční a korektní notě. Jsem rád, že se ČGF snaží golf zpřístupnit široké veřejnosti a především mládeži, což se ukázalo i při aktuálním vyjednávání rozvolnění bezpečnostních opatření vlády v rámci zpřístupnění golfových hřišť. Osobně si golfu velmi vážím, protože to je jeden z posledních sportů, kde se dbá na udržení tradičních hodnot a fair play.“

Za svoji osobu jsem velmi rád, že mohu spolupracovat s lidmi, jako je Milan Hnilička. Stejně tak mám radost z aktivit golfového prostředí, rád zmíním projekt Hrajeme a pomáháme, se kterým přišlo vedení Asociace golfových hřišť, a kterého je nám ctí se účastnit. Nejprve podpora seniorů a nyní hra s osobnostmi sportovního a společenského života přináší konkrétní, viditelný efekt, tedy pomoc potřebným. Díky za to. Prezentujme společně tyto úspěchy, buďme na ně hrdí a vytrvejme. Stojí to za to.

Na setkání s Vámi na golfových hřištích se stále těší

Zdeněk Kodejš
Prezident ČGF

20. 4. 2020

Poprvé na golfu po vyhlášení Nouzového stavu a uvolnění

V neděli u mě byl caddie a řekl mě, že mě vyveze se kouknout na golf než zase pojede do Sýrovic. V pondělí jsme se domluvili, kdy přijede a že se koukneme na golf. Po jedné hodině přijel nasadili jsme si roušky a vyjeli jsme do Mstětic. Na moje překvapení na parkovišti bylo hodně aut. Myslím, že dnes se už mohlo jít ve čtyřech a ne jen ve dvou. Těch informací je tolik že z toho blbnu. Bar a recepce je hned za dveřmi. Děvčata seděla za sklem a podávala a přijímali fee. Tak jsme si koupili dvě cocacoli a dvě sušenky. Po zaplacení jsme nasedli do auta a jeli domů. Cestou jsme se stavěli v Babiččině Besedě, kde jsem zaplatil jídla a k tomu jsem koupil ruládu a buchtu a jeli jsme domů. Doma jsme si sedli k televizi a to občerstvení z golfu a z Babiččiny Besedy dali. Caddie se u mě chvíli zdržel než odjel do Sýrovic. Foto    Fotky Caddieo Jiřího Smetany 

13. 4. 2020

Velikonoční koleda 2020 Koronavír 

 

Hody hody doprovody dejte roušky na ty huby

nemate-li sterilní dejte aspoň textilní.

Hezké Velikonoce přeje Tomáš Hradecký   

11. 4. 2020

Klára Spilková 

Čas golfových návratů. V pilném tréninku už je opět také česká profesionálka Klára Spilková, která dnes vyrazila na hřiště Oaks Prague. V přípravě ji sledoval svým objektivem Zdeněk Sluka.

 

9. 4. 2020

Chat s  Zbigniew Czendlik na dobrém ránu ČT2  

Tomáš Hradecký: „Doufám že se i podivte na golf a že si zATRENUJETE SI“

Zbigniew Czendlik: „Snad!!!! Loni jsem hrál jen třikrát :-(“

8. 4. 2020

Vážený pane Hradecký 

v souvislosti s otevřením našeho hřiště se množí dotazy na počet hráčů ve skupině. Dle nařízení Vlády ČR ze dne 6.4.2020 je stanoven počet osob ve skupině na dva. Tzn. že pokud jde s hráčem nehrající doprovod musí tento hráč hrát sám. V tomto případě též platí, že nelze uplatnit výjimku pro více osob pro skupinu, pokud jsou členy jedné domácnosti.

Od zítřka 9.4.2020 pro vás otevřeme driving range a tréninkové plochy. Zde je podmínkou dodržet rozestup mezi osobami 2 metry. Hrát bude možné z krytých a umělých odpališť. Travnaté odpaliště otevřeme v průběhu příštího týdne.

Na vaši návštěvu se těší i naše restaurace, která pro vás zajišťuje drobné občerstvení přes vydávací okno. Budeme rádi a věříme, že svým nákupem podpoříte naši restauraci v této nelehké době.

S přáním krásného dne

Tým GCP

7. 4. 2020

Beroun Golf Club z.s

PROHLÁŠENÍ VÝKONNÉHO VÝBORU KLUB


Vážené členky, vážení členové!

 

S velkou radostí Vám oznamujeme, že dnes od 9:00 hod. otevíráme opět golfové hřiště a všechny cvičné plochy.

Vzhledem k mimořádné situaci, která nyní panuje, je otevření samozřejmě limitováno tím, že jsou pro provoz otevřených sportovišť nastavená určitá pravidla a my Vás tímto prosíme o jejich striktní dodržování.
Především jde o to, že flight ( s výjimkou rodinných příslušníků) mohou tvořit max. jen dva hráči. Pokud chtějí využít golfový vozík, musí mít každý hráč svůj ( v případě rodinných příslušníku se domníváme, že mohou být na vozíku po dvou). Praporková tyč na greenu zůstává v jamce. Hráči by se neměli navzájem přibližovat na vzdálenost menší než dva metry a před vstupem na hřiště a po odchodu ze hřiště musí používat roušku nebo šátek k zakrytí nosu a úst. Rozestupy mezi flighty musí být minimálně 10 min. Prosím, netlačte na flight před Vámi. Buďte trpěliví, budeme se snažit s našimi maršály o maximálně plynulý provoz. Na druhou stranu – nezdržujte ostatní, hledejte míče jen po pravidly stanovenou dobu, v případě pomalejší hry – nedohrávejte!!!

V souvislosti s vládním nařízením o zakrývání nosu a úst na veřejnosti bych Vás chtěl všechny požádat o respektování zejména tohoto pravidla a zejména při styku s naším personálem. Rouškou nechráníte sebe, ale ty druhé !!!
Bez roušky nebudete ani moci k výdejnímu okénku na terase a bez roušky na terase nemůžete ani pobývat. Pokud se i přesto budou vyskytovat jedinci, kteří uvedené nařízení nebudou respektovat, výdej na terase uzavřeme úplně. Určitě dříve, než nám ho uzavřou příslušné instituce a s pokutou 3 mil. Kč. Proto prosíme, respektujte toto opatření a na terase a u výdejního okénka buďte pouze po nezbytně nutnou dobu a s rouškou nebo šátkem přes nos a ústa! Ať už si o účinnosti tohoto nařízení myslíte cokoli, buďte ohleduplní.

Co se týká zázemí hřiště – šatny, toalety, sprchy – to musí zůstat uzavřené. Proto prosíme všechny, kdo v mají v šatních skříňkách něco potřebného pro hru nebo v caddy hall hole, aby si vše při první návštěvě vyzvedli a ponechali už u sebe. Podruhé do šaten a caddy hall už nebudou vpuštěni. Jako náhradu za uzavřené toalety jsme již objednali mobilní toalety, které budou klasicky umístěny na hřiště, ale nově i u čistící zóny u klubového domu. U jamky č.1 bude také umístěn výdejní automat na nápoje a sendviče (nezapomeňte na drobné !!!).

A poslední – výbor klubu se usnesl na tom, že po dobu nouzových opatření a vzhledem k drastickému výpadku příjmů v době uzavření hřiště, umožníme v pracovní dny pondělí až čtvrtek rezervaci hracích časů i nečlenům, přičemž pro členy je striktně předem vymezena každou hodinu polovina hracích časů, od pátku do neděle a o svátcích pak všechny. V těchto dnech mohou nečlenové využít pouze časy, které do konce předcházející dne nebudou členy zarezervovány. Věříme, že toto přechodné opatření pochopíte, a proto ho zcela otevřeně publikujeme.
Byli bychom také rádi, kdybyste omezili hru jednotlivců zejména v exponovaných časech. Jistě chápete i tento požadavek.

Přejeme Vám „hezkou hru“ a spoléháme se při dodržování pravidel na Váš nadhled a sebekázeň!

7. 4. 2020

The Open 

S těžkým srdcem musíme poprvé od druhé světové války zrušit Open. Vážíme si toho, že to bude zklamáním pro mnoho lidí po celém světě, ale musíme se během této pandemie chovat zodpovědně a je to správná věc.

Prohlášení od The R&A

Open v roce 2020 bude zrušen

v roce 2020 kvůli současné pandemii Covid-19. Mistrovství se bude dále hrát na Royal St George's v roce 2021.

Open se měl hrát v Kentu od 12. do 19. července, ale bylo nutné zrušit mistrovství na základě pokynů vlády Spojeného království, zdravotnických úřadů, veřejných služeb. a poradci R & A. Je to poprvé od druhé světové války, kdy bylo původní mistrovství golfu, které bylo poprvé zahráno v roce 1860, zrušeno.

149. Open se bude hrát na Royal St George's od 11. do 18. července 2021.

150. Open se bude hrát na St. Andrews od 10. do 17. července 2022 .

"Mohu vás všechny ujistit, že jsme letos prozkoumali každou možnost hraní The Open, ale nebude to možné."MARTIN SLUMBERS, GENERÁLNÍ ŘEDITEL THE R&A

R&A převede vstupenky a pohostinské balíčky zakoupené na mistrovství v roce 2020 na The Open v roce 2021. Kupující, kteří se již do roku 2021 nechtějí (nebo již nemohou) zúčastnit, obdrží plnou náhradu. Další informace o tomto procesu budou včas zaslány přímo kupujícím vstupenek a pohostinství.

Martin Slumbers, generální ředitel The R&A, řekl: „Naší absolutní prioritou je ochrana zdraví a bezpečnosti fanoušků, hráčů, funkcionářů, dobrovolníků a zaměstnanců zapojených do The Open. Záleží nám na tomto historickém šampionátu hluboce a toto rozhodnutí jsme učinili s těžkým srdcem. Oceňujeme, že to bude pro mnoho lidí na celém světě zklamáním, ale během této pandemie musíme jednat odpovědně a je to správné.

"Mohu vás všechny ujistit, že jsme letos prozkoumali každou možnost hraní The Open, ale nebude to možné."

"Existuje mnoho různých úvah, které se týkají organizace velké sportovní události tohoto rozsahu." Spoléháme na podporu tísňových služeb, místních úřadů a řady dalších organizací při pořádání mistrovství a bylo by nepřiměřené klást na ně jakékoli další požadavky, pokud mají mnohem naléhavější priority, se kterými se musí vypořádat.

"V posledních týdnech jsme úzce spolupracovali s těmito organizacemi a také s Royal St George's, St. Andrews Links Trust a dalšími golfovými těly na vyřešení zbývajících vnějších faktorů, a udělali jsme tak hned, jak jen to bylo možné. Jsme vděční všem z nich za pomoc a spolupráci během tohoto procesu.

„Především bych rád poděkoval našim fanouškům z celého světa a všem našim partnerům za podporu a porozumění. V obtížné době, jako je tato, musíme uznat, že sport musí zůstat stranou, aby se lidé mohli soustředit na udržení sebe a své rodiny v bezpečí a zdraví. Zavázali jsme se podporovat naši komunitu v následujících týdnech a měsících a uděláme vše, co bude v našich silách, abychom pomohli golfu projít touto krizí. “

 

Zbývající profesionální a amatérské mistrovství R&A plánované na letošní rok jsou předmětem přezkumu a budeme pokračovat v aktualizaci všech dalších změn.

7. 4. 2020

GOLF CLUB PRAHA

 Black Brdge 

DESATERO PRAVIDEL PRO HRU OD 7.4.2020

  1. Rezervace je prováděna pouze přes recepci klubu tel. 257 216 584.
  2. Odbavování hráčů bude prováděno pouze přes okno u recepce.
  3. Hráči nemusí mít při hře, drivingu a cvičných plochách roušky pokud zachovají odstup 2 metry.
  4. Je zakázána manipulace a dotýkání se praporkové tyče i v případě výběru míčku z jamky. Hráč nesmí jakýmkoliv způsobem dotýkat se vybavení ostatních hráčů.
  5. Je zakázáno manipulovat a dotýkat pohyblivých závad a kolíků označující trestné oblasti. Hráči musí využít pravidlo dropování a to dle pavahy jednotlivých situací.
  6. Hráči mohou hrát v počtu 4 pro jeden startovní čas. Buggy může využívat pouze jeden hráč.
  7. Před započetím hry a po ukončení hry je zakázán fyzický kontakt jednotlivých hráčů (podání ruky, líbání atd.). Výjimka platí pouze pro rodinné příslušníky v přímé linii (otec,syn)
  8. Prostory klubovny, šaten a restaurace budou stále uzavřeny.
  9. Toalety budou otevřené.
  10. Restaurace bude zajišťovat nápoje a lehké občerstvení přes výdejové okno.

Při nedodržování těchto pravidel bude hráč vykázán z areálu golfového hřiště.

Toto opatření může být upraveno dle rozhodnutí a usnesení Vlády ČR

 

Golfová hřiště se otevřou? V úterý, nebo ve středu? „Zprávy z dnešního zasedání vlády se zdají být příznivé, ale zatím musíme být trpěliví a vyčkat na písemné vyhotovení dnešního rozhodnutí, což se nám v minulosti už několikrát vyplatilo. Jsem ve spojení s naší právní komisí a ve chvíli, kdy budeme znát oficiální vyjádření, připravíme naše stanovisko,“ uvedl generální sekretář České golfové federace Aleš Libecajt.

6. 4. 2020

Kodejš pro ČT: Golf je připraven, pravidla budou o něco tvrdší

6. dubna 2020 – haf

 

 Zdeněk kodejš 

Už možná v pondělí odpoledne budou vládou uvolněna pravidla pro využívání venkovních sportovišť, mimo jiné golfových hřišť. Ta by tak i v pokračujícím nouzovém stavu mohla brzy přivítat první golfisty, i když v omezeném režimu. Podle Zdeňka Kodejše, prezidenta České golfové federace, na to golf připravený je.

O uvolnění restrikcí spojených s pandemií koronaviru COVID-19 se mluví od minulého týdne, kdy o otevření některých venkovních sportovišť promluvil jako první Milan Hnilička, šéf národní sportovní agentury.

"Jsem přesvědčen, že golf připraven je. Máme připravena pravidla, nebo jejich změnu, která umožní pohyb i v současné situaci. Základ dalo R&A v St. Andrews, to znamená řídící orgán světového golfu," řekl Kodejš v pondělí po poledni ve vysílání ČT Sport.

Jednotlivé národní golfové federace pak šijí na míru finální pravidla pro dané země, i s ohledem na místní situaci. A někdy ještě přitvrzují.

"A protože golfisté by měli být ve velké většině připraveni pravidla dodržovat, tak nevidím problém v tom, když jim teď dáme na omezenou dobu pravidla o něco tvrdší. Jsem přesvědčeno, že po posledních dvou třech týdnech budou vděční za to, zvlášť v tomto počasí, že na hřiště vůbec mohou," nebojí se Kodejš dodržování dočasných pravidel, které se tak mohou případ od případu, tedy zemi od země, lišit.

Ve Švédsku, které se s koronavirem COVID-19 rozhodlo bojovat jiným způsobem, přitom hřiště vůbec uzavřená nebyla. V Dánsku pak došlo k jejich otevření v minulém týdnu a v nejbližších dnech by to samé mělo podle informací Zdeňka Kodejše nastat také v Rakousku a Německu.

"Jsem přesvědčen, že země, které nejsou ve výjimečně těžkých situacích, jako jsou Itálie nebo Španělsko, tak postupně budou nabíhat na provoz i na golfových hřištích," myslí si Kodejš.

A v jakém režimu to podle něho bude v Česku? "Vypadá to, že náběh bude ve dvou lidech ve flightu, že bude povinné používání roušek a že budou delší odstupy, než bylo obvyklé, to znamená, že mluvíme o deseti minutách mezi flighty. Samozřejmostí je bezkontaktní odbavení."

Dvoumetrové odstupy na hřištích pak znamenají mimo jiné to, že v buggy bude moci jezdit zatím vždy jen jeden hráč. Golfisté se nebudou dotýkat praporkových tyčí ani hrábí a jamky budou méně hluboké, aby do nich míček sice zapadl, ale šel jednoduše vyndat.

 

"Chtěl bych poděkovat především Milanu Hniličkovi, který skutečně opravdu bouchá na všechny dveře a myslím si, že odsloužil obrovský kus práce v posledních dnech. Že se vážně mluví o tom, že se sportoviště, nejen golfová hřiště, ale outdoorová sportoviště otevřou," dodal Kodejš.

6. 4. 2020

Pražská golfová hřiště před zrušením zákazu vstupu na otevřená sportoviště 5.4.2020.

6. 4. 2020

Velikonoce 2020

Moje letošní velikonoční výzdoba

5. 4. 2020

Povolení golfu před velikonocemi 

Skvělá zpráva! Babiš s Prymulou připouštějí hraní golfu už před Velikonocemi

23. 3. 2020

Věříme že oslavíme 115 let Royal Golf Club Mariánské Lázně 

Všichni věříme, že toto obtížné období skončí a oslavíme 115. výročí tak, jak jsme si to naplánovali.
V září uspořádáme pro zástupce Royal Golf Clubů a členy RGCML společný turnaj 115 Anniversary.
K dnešnímu dni potvrdilo svou účast 15 klubů z Austrálie, Nového Zélandu, Kanady, Malty, Skotska a Anglie, které k nám vysílají své zástupce.
Může se zdát, že mluvit v těchto dnech o golfu není vhodné, že bychom se v našich myšlenkách a plánech měli zaobírat něčím jiným. Krize však 
dříve či později skončí a právě takový sport, jakým je golf, bude pro nás tím nejlepším způsobem, jak regenerovat své síly, posílit zdraví, zlepšit psychické rozpoložení a snížit stresovou zátěž.
Buďte hodně zdrávi! A buďte na sebe opatrní!

Na fotografii jsou účastníci z královských golfových klubů v Royal Golf Club Dornoch, Skotsko, v roce 2016.

Nepřehlédnutelnou součástí oslav 115. výročí založení našeho klubu bude zahájení výstavy Historie golfu v České republice.

Po celý měsíc od 14. srpna do 14. září 2020 budou v prostorách naší klubovny vystaveny exponáty z muzea Ypsilon Golf a artefakty ze soukromé sbírky autora muzea Vítězslava Hoffmanna. Expozici doplní historické exponáty z vlastní sbírky RGCML.

Pro každého člena klubu a účastníka turnaje Kings Cup a 115 Anniversary tournament bude připravena brožura věnovaná výroční výstavě s popisem všech exponátů.

Děkujeme našemu partnerovi muzeu Ypsilon Golf a sponzorům oslav 115. výročí založení Royal Golf Club Mariánské Lázně.

  Video z Ypsilonky při otevření golfového muzea a turnaje Czech Hickory Championship 2019

 

19. 3. 2020

 
Lidem chybí přirozený pohyb, míní Wanda. Vymyslela jednoduchou sestavu cviků, kterou zvládnete i na gauči
image

Lidem chybí přirozený pohyb, míní Wanda. Vymyslela jednoduchou sestavu cviků, kterou zvládnete i na gauči

Žijeme ve zrychlené době, kdy neustále bojujeme s nedostatkem času a zapomínáme na to nejdůležitější – přirozený pohyb. S tím souvisí řada dalších problémů ať už fyzických či psychických. Tento problém se netýká jen nás dospělých, ale i dětí a mládeže. Wanda Vorlová přišla s revoluční metodou, která vychází z její dlouholeté praxe. Učí děti i dospělé, jak efektivně využít čas a pohyb.

V čem vidíte největší problém u mladých lidí?

Že hledají hloubku na povrchu. Nemají přirozený pohyb, a proto se více bojí a spěchají. Jsou odtrženi od svého vnitřního zdroje energie, nemají ponětí, kde a jak jej spustit. Často mají vypěstovanou různorodou alergii, protože již nedokáží žít s tím/v tom, co cítí. Neznají hranice, které sice mají tendenci omezovat, ale v rozumné míře přinášejí potřebnou jistotu a spokojenost. Je to takový začarovaný kruh, ze kterého nám může pomoci pouze systém. Lehké doplnění školních osnov o efektivní pohyb, který zvládne kdokoli, ať už je jakékoli konzistence, věku, rozměru a výkonnosti.

Věnujete se mimo jiné také očistným terapiím. Co přesně si pod tím můžeme představit?

Umět tělo vyčistit od všeho, co mu brání v pohybu, ať už uvnitř, nebo zvenčí. Někdo potřebuje „očistit“ protažením, protože ztuhlost na těle jej omezuje. Některým stačí vyčistit hlavu od zastaralých stereotypů, které blokují jejich posun k vysněným cílům. U jiných je blok tak velký, že daná osoba ani žádné vize nemá. Dalším se nedaří zhubnout, byť jedí zdravě.

Každý potřebuje jiný přístup a terapii. Procentuálně se však nejvíce jedná o puštění se a srovnání toho něčeho, co nás „zaneřádilo“, ať už na jakékoli úrovni. Tady je třeba do hloubky jít, vyčistit a bez lpění, trpělivě žit dál. Průběžné výsledky se dostaví v podobě méně nesnází.

Věříte na rituály a co pro vás znamenají?

Věřím na zvyky. Jsou životu nezbytné, vypovídají o disciplíně a trpělivosti a obojího není nikdy dosti. Já osobně s nimi s radostí žiji a různě je obměňuji. Mám jich opravdu mnoho. Tyto však praktikuji skoro denně:

Oční a prstovou jógu min. 3x týdně si masíruji své přijímače a vydavače (hlava, ruce, chodidla), - to pro mladiství vzhled a pohyblivou mysl. A když ležím, dávám si nožky do vyšší pozice, než je sedací ústrojí. Dále se snažím chránit od negativních myšlenek a když už přijdou, v mysli je rovnou gumuji, neboť znám jejich sílu.

Jak na správné držení těla? Máte nějaké praktické tipy?

Představit si, jak chci působit, vypadat a napodobovat to skrze odraz v zrcadle. To je nejrychlejší zpětná vazba na světe.

Osvědčený trik, který dělám stále, i když zrcadlo u sebe nemám. Kdekoli jsem, zasouvám bradu nad klíční kost s pohledem ve výšce očí. Díky tomu předcházím bolestem hlavy, šije a zatuhlosti v oblasti trapézových svalů.

K tomu se snažím mít vzpřímené držení těla a při postoji s uvolněnými koleny tlačit palce u nohou do země. Aniž bych cvičila, mám pevné břicho bez ochablého svalstva. Nebolí mě záda a cítím se sebevědoměji.

Pracujete s dětmi více než 15 let a napsala jste o tom také publikaci. O čem přesně je?

O tom nejpotřebnějším v dnešní uspěchané době: je o řádnému pohybu, který srovnává za pochodu tělesnou schránku, duševno i psychické rozpoložení zároveň.

Děti potřebují všestrannou péči. Proto jsem napsala příruční manuál o Efektivním Využití Času a pohybu (E. V. Č. A ….) aneb prevence do školního systému. Šetříme tím čas a zlepšujeme držení těla, které ovlivňuje všechny aspekty života!

Jedná se o jednoduchou sestavu 6 pohybových pozic, které vycházejí ze 2 základních. Nikterak není třeba se na ně speciálně připravovat či převlékat. Můžete je dělat kdykoli, kdekoli a v čemkoli – ať už stojíte ve frontě, sedíte u jídla nebo ležíte na gauči.

Poradíte ženám pár tipů, jak si pomoci při bolestivé menstruaci bez léků?

Ano, hlavní je práce s vlastním tělem a myslí. Možností je více. Někomu zabírá prohřát danou oblast rukama, představou.

Doporučuji nápoj: výluh z libečku (4 lístky) a hřebíčku (1 ks)

A prstovou jógu, někdo zná pod pojmem mudry. Při velmi silných bolestech, až křečích, postačí spojit tři prsty bříšky (palec, ukazováček, prostředníček), tedy bez prsteníčku a malíčku, které se snažíme nechat natažené. Vydržet v této pozici 15 minut, i přes počáteční mravenčení či znecitlivění. Bolest se zmírní a tím pádem tlak uvolní.

Jak vy sama nejraději relaxujete?

Ve svém klidu, kdy naciťuji jen sama sebe, a ne okolí nebo v náručí drahé polovičky. Dále s dětmi, které prošly mou péčí. Poté na golfu, kdy se procházím upravenou přírodou, kde na mě mohou "útočit" pouze mé vlastní myšlenkové pochody. A když se chci vyřádit, jdu si zahrát beach volejbal, tam se vyřvu a zaběhám si.

3. 3. 2020

Vzpomínka na Antonín Krčmář

 Ivan Paggio Radka Vejšická a Antonin Krčmář ( Mstětice 24. 4. 2010 středoskolský pohár ) 

Čas neúprosně běží. Antonin Krčmář už není mezi námi 8 let. Já si na něj hodně vzpomínám, když někde fotím. To byl můj přítel a učitel. Zde 

23. 2. 2020

Čenda a Tonda jedou spolu na golf

 Čeněk Lorenc a Antonin Ebr 

3. díly 

22. 02. 2020

Harbor Shores Putt  Jack Nicklaus

15. 2. 2020

Tcherpel Roba

Tcherpel Roba, Tomášek Hradecký a Karel Vopička ( Erpet 15. 2. 2015 ) 

Už si nepamatuji kdy mě Zuzana Mašinová Boučková říkala při Dětském turnaji v Erpetu že Roba Tcherpel zemřel. Dnes jsem si na něj vzpomněl, když jsem si prohlížel staré fotky. Jsem rád že mě zasílal staré fotky. Na některých jsem i já a moje přátele. Foto 

13. 2. 2020

Antonin Krčmář

Kolegove Tomášek Hradecký a Antonin Krčmář  ( Casa Serena  Senior Open 2011)

Dnes jsem si vzpomněl na Antonina Krčmáře, a zjistil že tomu bude 8 let co jsem se dozvěděl že zemřel Antonin Krčmář. Antonina Krčmáře jsem zaregistroval na golfu v Mariánských Lázní, kdy matka k němu šla a ptala se ho, jestli je synem Antonina Krčmáře z jezdeckého klubu v Troji. On ji řekl že ano a že je tady i otec. Druhý den ho přivedl, aby si zavzpomínali na mládí jezdeckém klubu Troja. Od té doby jsme se potkávali na hřištích v Karlových Varech a v Mariánských Lázních, a i v Motole, kde byl členem jako my. Po smrti mé matky jsme se víc sblížili, protože jsem začal fotit jako on. Antonin Krčmář byl můj učitel a nejvíc mě naučil jak co a odkud fotit abych měl ty nejhezčí fotky. Vždy kam jsem přijel fotit, tak mě vzal mezi profesionální fotografy a kameramany a vymohl mě i občerstvení a bral mě do místnosti mezi media, kde měli zázemí. Já jsem byl v sedmém nebi. Dali i mě ceduli media. Cest jeho Památce. Tondo každou chvíli si na tebe a tvého otce vzpomínám.        

9. 2. 2020

Neděle po zrušeném Školním Plese

18 green, pohled z terasy Black Bridge 

Dnes jsem šel do Babiččiny Besedy na oběd. Ke mně přijel caddie Jiří Smetana. Při kávě jsem zavolal brachovou tchýni a zeptal jsem se ji jak se daří a ptal jsem se jí jestli ví něco o Školním Plese. Hanka mě řekla že byl zrušen a proč mě to nikdo nezavolal ani nenapsal e-mail nebo SMS abych nechodil. Hanka mě řekla abych to napsal starostce.  Po jídle jsme se stavěli doma pro peněženku, kterou jsem zapomněl. Ještě jsme zajeli na Black Bridge si posedět. Tam jsme si dali kávu a moučník. Já jsem tam potkal členy Golfové Společnosti Újezd nad Lesy Klánovice, kteří hráli Texas dvojíc na simulátorech. Tak jsem je šel pozdravit. Ještě jsme tam chvíli poseděli. Po zaplacení jsme jeli domů. zase byl krásný den na hraní golfu a focení. Fotky      

8. 2. 2020

Oběd na Black Bridge

Dnes jsme byli s caddiem Jiřím Smetanou na obědě na Black Bridge. Dal jsem si kuřecí stejk. Zase tam bylo hodně aut a lidi na hřišti. Po jídle jsme si tam chvíli poseděli. Po zaplacení jsem šel přes terasu a nafotil jsem několik fotek. doma jsem si je stáhnul a upravil. Na chvíli jsem se natáhnul abych byl čilí večer, kdy jdu na školní ples fotit. Když jsem přišel domů tak jsem napsal sefredaktorce toto: "Nedošlo k záměně datumu Školního Plesu. Já jsem tam byl 8. 2. 2020  a tělocvičná Beseda byla zavřená. Čekal jsem tam čtvrt hodiny jestli se tam někdo objeví. Neobjevil se, tak jsem šel domů" Fotky 

3. 2. 2020

Zemřela Jaja Vozková

Jaja Vozková s Prokopem Sedlákem na 4 jamce ( odpališti ) 

Jaja Vozková byla ikonou Lišnického golfu jako já ale celého golfu. Když jsem přijel na hřiště, tak Jaja seděla na terase při kafíčku anebo jen tak. Pozdravili jsme se popovídali si o životě a šly jme po svých, já fotit a paní  Vosková domu dělat

11. 1. 2020

Oběd na Black Bridge

Parkovistě

Dnes jsme byli s caddiem Jiřím Smetanou na obědě na Black Bridge. Potkal jsem tam Petra Mrůzka, který ke mně přišel popřát k Novému roku. Říkal mě, že trénuje na Penanty ( Slovensko). Také jsem se ptal na Filipa a Petr mě řekl, že je a hraje Egyptě. Rozloučili jsme se a já jsem mu popřál hezkou hru protože si šel zahrát. Parkoviště bylo zaplněné a na hřišti bylo plno golfistů. Po zaplacení jsme jeli domů. já jsem se trochu prospal a caddie se koukal na internet na mobilu. Po prospání jsme sedli do auta a zajeli jsme do Babiččiny Besedy na kávu a moučník. Chvíli jsme si tam poseděli. Fotky  

6. 1. 2020

Na Resort golf Black Bridge nová obsluha

 Pavel Trnka

V restauraci zavádějí obsluhu na kolečkových bruslích. Zatím na nich jezdí vedoucí Pavel Trnka. Dnes mě a mého caddieho obsluhoval. Foto  

1. 1. 2020

Novoroční drive na Black Bridge

Pavel Švehla při projevu

Jiří Smetana přijel o půl hodiny dříve. Na golf jsme vyjeli v půl jedenácté. Na golfu jsme si dali čočku. Cvili jsme si tam poseděli. Kolem půl dvanácté se tam scházeli golfisté na Novoroční drive. který byl od třinácté hodiny. Ve třináct hodin zahájil Pavel Švehla a vyzval golfisty před klubovnu. Novoroční drive zahajoval Petr Chajda a po něm šel Pavel Švehla potom chodili další golfisté odpalovat. Mezitím mě volal Karel Vopička, který mě popřál k Novému roku a abych popřál všem zase od něj. Tak jsem to učinil. Ještě  mě řekl že se přesouvají z Lišnice do Hodkoviček, tak jsem mu řekl aby tam zase pozdravoval ode mě. Ještě jsem chvíli fotil. Po chvíli mě začala bolet levá noha, tak jsem si šel sednout a řekl jsem caddiemu že se ještě stavíme v Babiččině Besedě na čaji. Tak jsem zaplatil a rozloučil jsem se a nasedli jsme do auta a jeli k domovu. Foto  

1. 1. 2020

Kalendář 2019

Tento kalendář už je historický a to jen golfový, protože na Smíchově vznikl Erpet Golf Centrum kam chodili golfisté v zimních měsících hrát golf na simulátory turnaje tak i trénovat na Driving Range a takzvaný dvoreček se šestý jamkami. Já jsem tam také chodil a to fotit Dětské turnaje Křty Klíč ke golfovým hřištím, a další tam provozované akce. Z Klánovic jsem vyjížděl každou neděli ráno autobusem na Černý Most a odtud na Smíchovské nádraží a z něho pěšky do Erpetu. Byl jsem tam celé dopoledne a fotil. DLOUHO NA TO BUDU VZPOMÍNAT      

1. 1. 2020

Novoroční pozdrav prezidenta ČGF Zdeňka Kodejše 2020


PF 2020