Hickory golf 2017

 

 


Historie Hřiště  Histrie Clubu Dnešní Club 

Manžele Chocholáčovi

Gruneruv statek  Plán hřiště  Seznam členů k 31. 12. 1947


Czech Hickory Championship 2017 černobílé 

Golfový míček z hřiště Svratka 1932

Když jsme se ubytovali a poseděli s přáteli v klubovně tak jsme se šly s Jiřím Smetanou projít po hřišti. U první jamky jsme se navzájem vyfotili a já jsem se šel podívat na hřiště. Na jedné jamce jsem viděl plejeři jak jdou po čtvrté jamce. Tak jsem šel za nimi a šel jsem s nimi dvě jamky. Na šesté jamce jsem je vyfotil a šel jsem za nimi pomalu. Najednou v rafu jsem viděl viditelně golfový míček. Tak jsem chvíli čekal jestli k němu někdo nepůjde s přecházející jamky. Nikdo nešel tak jsem si ho strčil do kapsy a šel jsem dál. Cestou jsem si říkal mám suvenýr z hřiště Svratka 1932. 

Jak je žlutý špendlík. tak jsme tam spali a já jsem měl blízko na hřiště

Tuto vlajku jsem dostal od pana Jiřího Martinky za fotky.   I got this flag from Mr. Martinka for the photos.

Czech Hickory Championship 2017

Two Czech Hickory Championship Andreas and Thomas ( Svratka 1932)

 ŠOTOLOVÁ Vlasta HOFFMANNOVÁ Andrea PŠENIČKOVÁ Hana s Tomáškem Hradeckým s Hickory hůlkou 

Asi před měsícem jsem dostal propozice na Czech Hickory Championship 2017. Tak jsem to zavolal caddimu že mě tam musí odvézt. Tak mě to přislíbil. Já jsem měl domluveny od kamaráda Marka Kunce, že mě tam sežene ubytování. Také jsem mu napsal zprávu, že to ubytování chci od 19 do 21. Asi týden před odjezdem mu napsal zase na Facebook jestli na mě a mého caddieho myslí a Marek Kunc mě napsal, že už ten pokoj mám zamluvený na mé jméno.  Ve středu jsem zjistil, že se přihlásil Andreas. Tak jsem mu napsal zprávu, že na Svratku jedu už v pátek. Andreas mě odpověděl, že se tam uvidíme. Ještě jsem zjistil, že se přihlásil 2, tak hráčů je 20. Možná že se do pátku přihlásí ještě někdo. Ve čtvrtek 16. 5. 2017  dopoledne jsem zjistil že se přihlásilo 8 hráčů. Tak už je 28 hráčů.  

Ráno v pátek jsem zalil kytky a napsal jsem to kamarádce, a že stačí zalít až v sobotu. Připravil jsem si baťoh s oblečeným a dvěma nabíječkami a to na mobil a na akumulátorek do fotoaparátu a golfové boty.  Napsal jsem kamarádovi, že v devět hodin vyjedeme a že pojedeme lážoplážo. Také jsem mu napsal jak je na Svratce 1932. Kamarád mě napsal že je slunce. Caddie Jiří Smetana přijel asi po půl deváté a já nasedl a vyrazili jsme na Svratku 1932. Nejeli jsme po dálnici ale na Kolín. Potom přes Hlinsko, kde jsme se ve skansenu Betlém ve starý chaloupce dobře a chutně najedli a vyrazili dal na Svratku. Na Svratku 1932 jsme dorazili po poledni a v klubovně jsme si dali kávu. Šly jsme se ubytovat. Odpoledne se už sjížděli plejeři Hickory a vítali jsme se navzájem. Když jsme se ubytovali, tak jsme se šel kouknout na hřiště, které bylo asi 50 metru od bungalovu, kde jsme byli ubytování. Na hřišti už někteří plejeři hráli tréninkové kolo tak jsem s nimi šel asi dvě jamky protože hodně foukalo ale bylo slunce. K večeru v klubovně bylo posezení v klubovně a povídali jsme si a já fotil. Někteří se i fotili s pohárem. Tak Andreas vzal pohár a sednul si ke mně a aby nás někdo vyfotil. Tak jsem můj fotoaparát dal Víťovi Hoffmanovi, který nás vyfotil. Moc dlouho jsem tam nebyl protože se mi klížily oči a chtělo se mi spát. Tak jsem se se všemi rozloučil a šel spát.

Ráno jsme vstali a šly jsme do hotelu na snídani. Tak jsme si sedli ke stolů vedle kde už seděli všechny plejeři oblečený v dobových oblecích. Po snídaní jsme se všechny sešly v klubovně, kde se řeklo jak se budě hrát. Bohužel všechny plejeři měli přes to doboví oblečení, protože byla zima. Před startem byla vyfocená  společná fotka a i společnou fotku si udělali i Svratecký. Start byl od 10:00 postupný. Já jsem všechny vyfotil jak drajvují. Nechal jsem se se třemi hezkými děvčaty vyfotit na památku. Také tam byl kuriózní drive od Jiřího Martinky, který trefil břízu a míček se od ní odrazil zpátky za a pod pánské odraziště neboli abšlák. Když odrajvovali poslední plejeři tak jsem se šel na pokoj ohřát a natáhnout a zase jsem šel na hřiště. Na hřišti ke mně přišel plejer a říkal mě ahoj Tomáši. Tak jsem nevěděl kam ho zařadit. Když přišel k boudě, kde měli občerstvení tak mě řekl že vnuk pana Roubička a jeho caddie že je pravnuk. Tak jsem byl doma. Přesto nevím, jak se jmenuje, ale snad to zjistím ze startovní listiny. Když jsem zjistil, že už někteří jdou druhou devítku tak jsem šel do klubovny kde jsem si dal kávu. V klubově se pomalu a jistě připravovalo na příchod prvních plejeru. Tak se začala ohřívat dobrá polévka a grilovat maso. Tak jsem si dal polévku a maso abych mohl fotit. Klubovna se pomalu a jistě zaplňovala plejery a počítali kolik, kdo hrál, a nalévali si polévku a potom si nandávali si maso. Když to vše spočítali tak bylo vyhlášení. Po vyhlášení se pomalu všechny zvedali a loučili se a jeli domů. My jsme si tam ještě dali kus masa a šly jsme ještě do hotelu na večeři.

Ráno jsme šly na snídaní. Po snídaní jsme šly do klubovny na rozlučkovou kávu a vyjeli jsme domů. v Klánovicích jsme zašli na ananas se zmrzlinu kávu a cocacolu. Caddie Jiří Smetana mě odvezl domů a já zapnul počítač a stáhnul fotky. Budu je upravovat po dny a po chvilkách   Seznam přihlášených  Startovka  Výsledky Foto 

Podepsaná Score Cart s plejeři  Czech Hickory Championship 2017     Signed Scorecard with Czech Hickory Championship 2017 players

Pan Jiří Martinka opravuje Hickory hůl Zde 

Svratka 1932

 Druhá od leva Olinka Machová

HISTORIE KLUBU

„Historie našeho golfového klubu začala 8.května 1932 v Brně. Na vojenském cvičišti bylo vytvořeno prvních šest jamek. Po navázání spolupráce s golfovým architektem Ing. Josefem Charvátem vznikl 19.10.1936 Golf Club Brno. Po delší odmlce v šedesátých letech obnovil klub svou činnost za přispění pánů Ing.Otakara Mikše, Ing. Zdeňka Přikryla a Ing. Jaroslava Boučka nikoliv však v Brně, ale ve Svratce, kde bylo postupně vybudováno devíti jamkové hřiště. GOLF CLUB BRNO 1932 byl v roce 2005 přejmenován na GOLF CLUB SVRATKA 1932.“  Převzaté fotky z webu Golf Svratka 1932 


Ještě jedna vzpomínka na lonský Czech Hickory Championship 2016 na fotkách 

Adreas G. Karácsonyi, Jan Zoulík a Dalibor Procházka 

Vzpomínka na Loňský Czech Hickory Championship 2016 v Motole 

 Zpomalení Drive Prokopa Sedláka s dřevěnou holí   
 

Veselé Velikomoce 

Czech Hickory Championship 2017 na Svratce 1932

 Golf Club Svratka 1932 golfplán 

3. 4. 2017 jsem dostal od Dalibora Procházky pozvánku na Czech Hickory Championship. Tak jsem to řekl caddiemu Jiřímu Smetanovi aby s tím počítal a že by jsme tam vyjeli už v pátek abychom nemuseli v sobotu vyjet brzo ráno. V pátek 6. 4. 2017 jsem napsal zprávu Markovi Kuncovi aby mě obstaral dvoulůžkoví pokoj. Marek Kunc mě napsal OK. Tak jsem to hned zavolal caddiemu že už mám zamluvený pokoj a aby na to myslel a nic si na tuto událost nic neorganizoval. 

Vážení playeři,

dovoluji si vás tímto pozvat na letošní Czech Hickory Championship c sobotu 20. května na Svratce, kde tento rok slaví hned několik výročí. Tento rok jsme posunuli termín, aby nekolidoval a ani nesousedil s termíny dalších již vypsaných turnajů. Budeme tak prakticky středoevropským otevíracím hickory turnajem!  

Dalibor Procházka